Foto: F64
TB/LNNK vēlētos noslēgt ar partiju apvienību "Vienotība" līgumu par startu 10.Saeimas vēlēšanās no viena saraksta, Latvijas Radio atzina TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle.

"Nevis "Vienotībā" iestāties, bet kopā ar viņiem noslēgt līgumu par statusu, kādā veidā mēs šajās vēlēšanās startējam un kādas būs sekas, kopīga darbība frakcijās, par valdības jautājumiem. Tās ir lietas, kas mums būtu svarīgas. Skaidrs, ja mēs ejam ar vienu sarakstu vēlētāju priekšā, mums jābūt kaut kādām kopīgām līgumiskām attiecībām ar "Vienotību"," Latvijas Radio sacīja Zīle.

Savukārt sestdien "Pilsoniskās savienības" priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlētais Ģirts Valdis Kristovskis, kas vada arī "Vienotības" valdi, Latvijas Radio apstiprināja, ka TB/LNNK un partija "Visu Latvijai" ir gatavas piebiedroties "Vienotībai".

"Mēs esam ļoti tuvu, lai šo vienošanos noslēgtu, un ticam, ka nākamās nedēļas gaitā pēdējās detaļas tiks izslīpētas un nedēļas beigās jau varēsim konkretizēt un pieteikt "Vienotības" aprises," sacīja Kristovskis.

Jau ziņots, ka "Vienotībā" ietilpstošā "Jaunā laika" dome sestdien pieņēma rezolūciju, kurā uzsver: "Vienotības" mērķu īstenošanā jāiesaista plaša sabiedrība. "TB/LNNK vajadzētu kļūt par mūsu sabiedrotajiem "Vienotībā"," rezolūcijā aicina JL dome.

Aprīlī TB/LNNK kongresā nolēma pilnvarot partijas domi parakstīt vienošanos par kopīgu saraksta veidošanu ar citiem politiskajiem spēkiem 10. Saeimas vēlēšanās. Tādējādi tā noraidīja partijas sešu reģionālo grupu priekšlikumu kongresam atbalstīt konkrēti TB/LNNK un "Visu Latvijai!" (VL) kopīga saraksta veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!