Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (TB/LNNK) vēlas veidot bloku ar partiju "Jaunais laiks" (JL), tad piesaistīt Latvijas Pirmo partiju (LPP) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), atstājot opozīcijā Tautas partiju (TP), šodien notiekošajā apvienības domes sēdē sacīja TB/LNNK priekšsēdētājs Jānis Straume un Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats.
Tēvzemiešu politiķi uzskata, ja JL nepiedalīsies valdības veidošanā, tad pārējām labējām partijām Saeimā būs tikai 49 balsis un tas ir "strupceļš".

LETA jau ziņoja, ka LPP, ZZS un TP piektdien pilnvaroja apvienību TB/LNNK aicināt uz sarunām JL, lai runātu par kopīgu piecu partiju labēju valdību, žurnālistus iepriekš informēja LPP valdes priekšsēdētājs Ainars Šlesers.

TP priekšsēdētājs Atis Slakteris sacīja, ka viņa partija publiski aicina JL piebiedroties labējas valdības veidošanā. Atbildot uz jautājumu, kas notiks, ja JL atteiksies piedalīties piecu labējo partiju koalīcijā un tādā gadījumā valdībā var nākties aicināt Tautas saskaņas partiju (TSP), Slakteris sacīja, ka neredzot nevienu iemeslu, kādēļ Latvijā nevarētu izveidot labēju valdību.

Arī ZZS frakcijas deputāts Indulis Emsis pauda pārliecību, ka JL valsts interešu vārdā noteikti iesaistīsies kopīgas valdības veidošanā.

Vispiesardzīgākie piektdien notikušajās partiju sarunās bija TB/LNNK, kuri vien ir atzinuši, ka atbalsta labējas vairākuma valdības veidošanu, pieļaujot, ka tas prasīs zināmu laiku un pacietību. "Mēs atzīstam, ka laiks ir labākais līdzeklis apstākļu izvērtēšanai un nebūtu labi, ja JL ietu opozīcijā, jo tad priekšplānā jāizvirza TSP līdzdalība koalīcijā, kam mēs nepiekrītam," piektdien sacīja Grīnblats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!