Pēc publiski izskanējušām iebildēm pret to, ka uz M.Čehova Rīgas Krievu teātra rekonstrukcijas informatīvā plakāta kā šo darbu patrons minēts domes deputāts Andris Ameriks (LPP/LC), teātra administrācija to ir noņēmusi no nama fasādes, ziņo laikraksts "Diena".
Jaunu informatīvo plakātu pagaidām likt neesot paredzēts.

Kā norāda laikraksts, izskanējušo iebildumu pamatā bija divi argumenti. Pirmais - rūpes par šo un citiem nekustamajiem īpašumiem ietilpst Amerika tiešajos darba pienākumos, jo viņš vada pilsētas īpašumu un privatizācijas lietu komiteju. Otrais - pašvaldībai piederošās teātra ēkas Kaļķu ielā 16 atjaunošana par aptuveni astoņiem miljoniem latu tiek finansēta no pilsētas budžeta, tādēļ izcelt kādu vienu domnieku ir neētiski.

To atzinis arī Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), kurš divas reizes aicināja Ameriku rosināt teātri plakātu noņemt, bet deputāts to darīt atteicās, jo to neesot izvietojis viņš, bet teātra garantu biedrība un administrācija, turklāt viņam neesot jākaunas no atbildības, ko uzņēmies ēkas atjaunošanā. Turklāt zem vārda "patrons" bijis rakstīts Amerika telefona numurs, pa kuru ikviens esot varējis viņu sazvanīt un jautāt par gaidāmo rekonstrukciju.

Sabiedrība par atklātību "Delna" pagājušajā nedēļā nosūtīja oficiālu vēstuli mēram, mudinot viņu visas domes vārdā vērsties pie teātra administrācijas ar lūgumu plakātu nomainīt. Tomēr, kā laikraksts uzzinājis teātrī, tas plakātu noņēmis pats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!