Foto: LETA

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) trešdienas rītā nedarbojas informāciju tehnoloģiju sistēmas, līdz ar to nav iespējams elektroniski reģistrēt nodarbināto cilvēku kuponus apmācībām, portālu ”Delfi” informēja Labklājības ministrija.

Patlaban NVA darbinieki cilvēkus reģistrē manuāli, kas kavē reģistrācijas procesu un kuponu izsniegšanu. Tas nozīmē, ka apmācību kuponu izsniegšanai trešdien, 3.oktobrī, būs nepieciešams ilgāks laiks. NVA sistēmas problēmas ir visās Latvijas nodaļās.


Ministrija uzsver, ka NVA darbinieki iespēju robežās darīs visu iespējamo, lai tie strādājošie, kuri atnākuši reģistrēties apmācību kuponiem, tos saņemtu, vai arī reģistrētos to saņemšanai citā dienā. NVA atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām.

Ministrija atgādinām, ka kuponu skaits ESF projektā ”Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām” 2012.gadam ir ierobežots - apmācībai ar kuponiem varēs pieteikties 1160 personas, bet papildus vēl ir paredzētas 347 rezerves vietas.

Plānots, ka 2013.gadā apmācību kuponiem varēs pieteikties aptuveni 7000 strādājošie, kas varēs uzsākt mācības tieši 2013.gadam apstiprinātajās apmācību programmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!