Foto: LETA

Teju puse aptaujāto iedzīvotāju ir gatava cīnīties ar ieročiem rokās, lai aizstāvētu Latviju, liecina aizvadītā gada novembrī pēc Aizsardzības ministrijas (AM) pasūtījuma Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs "SKDS" veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.

Kopumā 2/5 (40%) pētījuma dalībnieku atbildējuši, ka nepieciešamības gadījumā būtu gatavi cīnīties ar ieročiem rokās, lai aizstāvētu Latviju, tajā skaitā "pilnībā" gatavi to darīt būtu 15%. Nedaudz biežāk (44%) respondentu atzina, ka to nedarītu, tostarp "pilnībā" nebūtu gatavi to darīt 24%.

Biežāk nekā caurmērā apgalvojumam "nepieciešamības gadījumā es esmu gatavs cīnīties ar ieročiem rokās, lai aizstāvētu Latviju" atbalstu pauda vīrieši, jaunieši vecumā no 17 līdz 25 gadiem, aptaujātie ar pamatizglītību, pētījuma dalībnieki ar latviešu sarunvalodu ģimenē, privātajā sektorā nodarbinātie, iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem, Vidzemē uz Zemgalē, kā arī laukos dzīvojošie.

To, ka nebūtu gatavi cīnīties ar ieročiem rokās, lai aizstāvētu Latviju, biežāk nekā caurmērā atzina sievietes, aptaujātie, kuriem ir 61 gads un vairāk, pētījuma dalībnieki ar krievu sarunvalodu ģimenē, respondenti bez Latvijas pilsonības, publiskajā sektorā nodarbinātie un nestrādājošie, iedzīvotāji ar vidēji zemiem ienākumiem, kā arī Kurzemē un Latgalē dzīvojošie.

No visiem vīriešiem Latvijas pilsoņiem to, ka nepieciešamības gadījumā būtu gatavi cīnīties ar ieročiem rokās, lai aizstāvētu Latviju, norādīja 58%. Pretēju viedokli šajā grupā pauda 29%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!