Foto: DELFI
Vilciena biļešu cenas 48% gadījumu pēc eiro ieviešanas kļuvušas līdz diviem centiem lētākas, savukārt 26% biļešu palikušas tādā pašā cenā, bet vēl 26% - tās kļuvušas dārgākas, aprēķinājusi "Autotransporta direkcija".

Direkcija analizējusi vienreizējo biļešu cenas no stacijas "Rīga", jo 80% vilciena pasažieru pārvietojas no centrālās stacijas vai uz to. Uzņēmuma pārstāve Sandra Maļuha norāda, ka citos posmos biļešu cenu izmaiņu attiecība, iespējams, ir citādāka.

Viņa atgādina, ka Eiro ieviešanas procesa Vadības komiteja, konsultējoties ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru, atbalstīja "Autotransporta direkcijas" iesniegto metodikas priekšlikumu – vienreizējo biļešu cenu pārrēķinā starppilsētu maršrutos piemērot piecu centu soli. Cenu konvertācijā tika piemērots vēsturiskais aprēķina veids – biļetes cenas pēdējam ciparam jābūt 0 vai 5, lai atvieglotu vadītāju un konduktoru darbu.

Tādējādi starppilsētu pasažieru pārvadājumos cenu noapaļošanā pieļaujamas lielākas atkāpes nekā citās jomās.

Ja biļetes cena starppilsētu autobusos vai vilcienā ir 1,61 vai 1,62 eiro, tad tā tika noapaļota līdz 1,6 eiro, bet, ja biļetes cena aprēķināta 1,63 vai 1,64 eiro, tad jaunā cena ir 1,65 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!