Foto: Valsts policija

Otrdien, 6. septembrī, 2004. gadā dzimis jaunietis savam paziņam, kurš Jelgavas cietumā izcieš sodu, ledusskapī “Hisense” slēptā veidā bija ievietojis aizliegtus priekšmetus – 27 mobilos tālruņus, 9 modemus, 4 SIM kartes, 3 austiņas ar mikrofonu, vienu mobilā tālruņa uzlādes uzgali un vienu mikrofonu ar audio uzgali, portālu “Delfi” informēja Valsts policijā.

Pirms pienesumā esošo mantu pārbaudes un apskates jaunietis tika brīdināts un pret parakstu iepazīstināts par nelikumīgu vielu un priekšmetu nodošanas un saņemšanas aizliegumu personām, kuras ievietotas ieslodzījuma vietās, kā arī par administratīvo un kriminālatbildību.

Kā jaunietis skaidroja likumsargiem, viņš esot apzinājies, ka ledusskapī aiz labās un kreisās puses apšuvuma putu polistirola izolācijā paslēptos priekšmetus ienest ieslodzījuma vietā ir aizliegts, taču puisis to darījis mantkārīgā nolūkā, jo par pretlikumīgo rīcību viņam piesolīta atlīdzība – aptuveni 450 eiro.

Savukārt par visu ledusskapī paslēpto priekšmetu iegādi 18 gadīgais jauneklis esot samaksājis apmēram 150 eiro.

Policija par notikušo sāka administratīvā pārkāpuma procesu un aizliegtos priekšmetus konfiscēja. Tāpat jaunietis ir brīdināts, ja minētais pārkāpums tiks izdarīts atkārtoti gada laikā, viņš tiks saukts pie kriminālatbildības.

Atbilstoši Latvijas Sodu izpildes kodeksam par naudas, korespondences, pārtikas produktu, alkohola, kā arī citu vielu, izstrādājumu un priekšmetu nelikumīgu, no pārbaudes paslēptu nodošanu vai par darbībām ar mērķi jebkurā veidā tos nodot notiesātajam piemēro naudas sodu līdz 70 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!