Tā dēvētās "Brīvības ielas komūnas" ilgstošais protestētājs Nūrs pārcēlis savu protestu pie Saeimas ēkas, iekārtojoties netālu no parlamenta ēkas skvērā pie Jēkabu un Torņa ielām ar "Godmaņa krāsniņu" un siltām segām.

Nūrs portālam "Delfi" skaidroja, ka viena no viņa prasībām bijusi Saeimas deputātu algu samazināšana, taču premjera Valda Dombrovska (JL) atbildes vēstulē "telšu komūnai" bija noradīts, ka tas ir Saeimas, nevis valdības kompetences jautājums. Tāpēc Nūrs nolēmis, ka jāvēršas pie Saeimas.

Tuvākajā laikā viņam piebiedrošoties arī citi protestētāji, portālam "Delfi" stāstīja Nūrs.

Nūrs skaidroja, ka viņš pats esot darba devējs, un situācijās, kad darba ņēmējs neapmierinoši pilda savus pienākumus, viņam vispirms izsaka aizrādījumus. Saeimai aizrādījumu vēstules sūtītas ne reizi vien, taču reakcijas nebija, savu rīcību, pārceļoties pie parlamenta ēkas, skaidroja protestētājs.

Teltis šajā vietā nav uzstādītas, bet ir krāsniņa ar skursteni, krēsli un siltas segas, kā arī sarūpēta silta tēja. Nūrs arī sagatavojis plakātu ar visu partiju priekšvēlēšanu solījumiem no to programmām, atgādinot politiķiem viņu apņemšanās.

Protests pie parlamenta iecerēts tikai darba laikā - no deviņiem rīta līdz pieciem sešiem vakarā, bet aukstās naktis Nūrs pārlaidīs mājās.

Jau ziņots, ka novembra beigās valmierietis Gints Gaiķēns sāka protestu pie valdības ēkas, pieprasot bezdarba apkarošanu un vēlēšanu sistēmas maiņu. Ar laiku viņam piebiedrojās vairāki citi protestētāji un pie valdības ēkas izauga nesankcionēta telšu pilsētiņa. Iestājoties bargajam salam, daži protestētāji nonākuši slimnīcā, un pats komūnas dibinātājs, atkopies no plaušu karsoņa, atgriezies mājās, bet citi viņa sekotāji nesankcionētu protestu turpina pat pēc pašvaldības lēmuma teltis nojaukt un dažus protestētājus sodīt ar simbolisku naudas sodu viena lata apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!