Foto: DELFI
Iepretim valdības ēkai izvietotās "telšu pilsētiņas" iemītnieki, neskatoties uz salu un kurināmā trūkumu protestu tomēr pārtraukt negrasās, noskaidrots sestdien "telšu pilsētiņā".

Dienas iemītnieku skaits "telšu pilsētiņā" ir ap desmit, naktī teltīs gan paliek mazāk cilvēku. Vairums protesta akcijas dalībnieku ir nobrieduši vīrieši, taču pēdējo dienu laikā akcijas dalībniekiem pievienojušies divi jaunieši - Sergejs un Lauris.

"Lai nebūtu jāiet zagt, lai varētu normāli dzīvot," savu motivāciju pievienoties protesta akcijai skaidro 19 gadus vecais Lauris.

Kā ziņots, protesta akciju iepretim Ministru kabineta ēkai pērn 30.novembrī sāka Gints Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdību steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot "telšu pilsētiņu".

Iedzīvotāji un dažādi komersanti akcijas dalībniekiem regulāri piegādā pārtiku, malku un citas noderīgas lietas. Protestētājus pieskata arī neatliekamās palīdzības mediķi.

Decembra vidū "telšu pilsētiņas" dibinātājs Gaiķēns ar plaušu karsoni tika ievietots slimnīcā. Vēlāk ar veselības problēmām ārstniecības iestādēs nonāca arī vairāki citi Gaiķēna domubiedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!