Foto: DELFI
"Telšu pilsētiņas" iemītnieki ir atmetuši cerības veidot dialogu ar valdību un turpmāk vērsīsies pie sabiedrības, mēģinot to apvienot kopīgiem mērķiem, svētdien atzina protestētāji.

Protestētāju mērķus apliecina arī kokos iekārtais milzīga izmēra plakāts ar uzrakstu "Spēks ir tautā!".

Neskatoties uz salu, arī šo nakti teltīs pavadījuši vairāki protestētāji, kuri joprojām pauž apņēmību akciju turpināt. Vienlaikus viņi gan atzīs, ka nepiemērotie laika apstākļi var saasināt veselības problēmas un ietekmēt tālāko protesta akcijas gaitu.

Protestētājs Gints sacīja, ka šī nakts pavadīta mierīgi, "izgulējies ļoti labi", jo viņa telti klājot sniega sega, kas "dodot papildus siltumu".

Gints atzina, ka akcijas dalībnieki ir zaudējuši cerības veidot dialogu ar valdības pārstāvjiem, jo, lai gan pie viņiem ir viesojies arī premjers Valdis Dombrovskis (JL), liela ieguvuma no tā neesot, tāpēc nolemts ar valdību nerunā un vērsties tikai pie iedzīvotājiem, tos apvienojot un kopīgi aktualizējot valstī pastāvošās problēmas.

Viņš arī uzsvēra, ka, neskatoties ne uz ko, šī protesta akcija tiks turpināta.

Protestētāji jau tagad saņemot milzīgu sabiedrības atbalstu, cilvēki ierodoties un izsakot savu atbalstu, nesot ēdamo, kā arī ziedojot nelielas naudas summas.

Lielajā nojumē nepārtraukti tiek kurināts ugunskurs un par regulārām malkas piegādēm rūpējoties kāds zemnieks, kurš piegādājot arī svaigi slauktu pienu un citus pārtikas produktus.

Kā ziņots, akciju iepretim Ministru kabineta ēkai 30.novembrī sāka Gints Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdību steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot telšu pilsētiņu.

Iedzīvotāji un dažādi komersanti akcijas dalībniekiem piegādā pārtiku, malku un citas noderīgas lietas. Protestētājus regulāri aprauga arī neatliekamās palīdzības mediķi.

Decembra vidū "telšu pilsētiņas" dibinātājs Gaiķēns ar plaušu karsoni tika ievietots slimnīcā. Vēlāk ar veselības problēmām ārstniecības iestādēs nonāca arī vairāki citi Gaiķēna domubiedri. Akcijas dalībnieki teltīs pārlaiduši vairākas naktis, kad gaisa temperatūra noslīdēja gandrīz līdz mīnus 20 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!