Foto: Edijs Pālens
"Telšu pilsētiņas" iemītniekus pie Ministru kabineta ēkas uztrauc gaisa temperatūras pazemināšanās, tomēr sestdien vēl neviens negatavojas padoties un protesta akcija turpinās.

Protesta akcija rit jau otro nedēļu un vakar "telšu pilsētiņai" pievienojušies arī partijas LPP/LC jaunatnes organizācijas biedrības "Pirmie" biedri. Lai gan sākotnēji citi protestētāji uz viņiem skatījušies ar skepsi, tomēr nu jauniešu organizācija esot pieņemta.

Organizācijas pārstāvis Eldars uzsvēra, ka šī esot pašu jauniešu iniciatīva un nekādā gadījumā nav saistāma ar LPP/LC. Protesta pasākumā esot iesaistījušies ap 40 biedru un uzturēšanās iepretim valdības ēkai noritot uz maiņām. Lai gan laika apstākļi sākot palikt aizvien nepiemērotāki, jaunieši ir apņēmības pilni protesta akciju turpināt, jo nav apmierināti ar valdības un īpaši Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) darbu.

Pretī Dombrovska logiem arī novietots plakāts ar uzrakstu "Kāpēc Ministru prezidents kalpo zviedriem un SVF, tāpēc, ka viņš ir lohs". Tāpat novietots plakāts ar premjera karikatūru, kurā viņš attēlots kā marionete.

Jaunieši ir labi gatavojušies, piemēram, viņu teltī atrodas portatīvais dators, ar kuru tiekot sūtīti paziņojumi presei. Bijis arī speciāli pagatavots spainis ar malku, kuru kurināt, tomēr, to liegusi policija. Sestdienas vakarā iepretim valdības ēkai esot paredzēta arī muzicēšana.

Arī šīs akcijas aizsācējs Gints Gaiķēns uzsvēra, ka akcija turpināsies, neskatoties uz temperatūras pazemināšanos. Patlaban teltīs mītot ap 20 protestētāju. Veselības problēmas nevienam akcijas dalībniekam neesot un protestētājus regulāri apmeklējot mediķi.

Akcijai joprojām varot pievienoties jebkurš interesents bez ierobežojumiem. Protestētājiem gan ir izstrādāti iekšējās kārtības noteikumi, kur atrunāts, piemēram, ka alkoholu lietot nedrīkst.

Gaiķēns arī uzsvēra, ka akcijas dalībnieki saņēmuši lielu sabiedrības atbalstu. Tā, piemēram, vairāki sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi viņus nodrošinot ar siltu ēdienu un dzērieniem. Esot arī daudz interesentu, kas ierodas un pauž savu atbalstu.

Starp teltīm redzamas vairākas kastes ar atbalstītāju piegādātajiem pārtikas produktiem. Starp teltīm stāv termosi, soliņi. Starp kokiem sakārtos striķos novietoti dažādi avīžu izgriezumi, Rīgas domes lēmumi, atbalsta vēstules un lapas ar protestētāju prasībām.

Starp teltīm novietots arī spainis, kurā tiek dedzināti žagari.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra ziņo, ka patlaban Rīgā ir mīnus 2 grādi pēc Celsija, tomēr turpmākajās dienas tiek prognozēta vēl krasāka gaisa temperatūras pazemināšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!