Sestdien, 2.septembrī, Latvijas Jaunatnes padome (LJP) Tērbatas ielas svētku ietvaros rīkos "Īsākās un spilgtākās politiskās runas" konkursu.
Konkurss notiks pie Ārlietu ministrijas ēkas no plkst.11.00 līdz 13.00. Īsākās un spilgtākās runas tiks vērtētas četrās kategorijās. "Aktuālitāte nr.1" kategorjā tiks vērtētas runātāju atbildes uz jautājumiem "Kas mani satrauc? Par ko es domāju? Kas man liekas svarīgs?". Nominācijā "Saukļu tops" vērtēs īsus saukļus, aicinājumus un izsaucienus.

Nominācijā "Politiskā cīņa" vērtēs runātāju pamatojumu, par ko viņš cīnās un ar kādām metodēm. Bet nominācijā "Reklāma" vērtēs prasmi pasniegt sevi un savu organizāciju.

Runas ilgums nedrīkst pārsniegt 5 minūtes. Dalībniekus vērtēs trīs politiķi, viens kultūras darbinieks un viens jaunatnes pārstāvis.

Jau ziņots, ka Tērbatas ielas svētki notiks ielas posmā no Brīvības ielas līdz Ģertrūdes ielai no plkst.10 līdz 24. Tērbatas ielas svētkos rīdzinieki un pilsētas viesi varēs vērot un piedalīties daudzās atraktīvās sacensībās un konkursos - viesmīļu šampaniešu glāžu skrējienā, skursteņslauķu un kāzu pāru parādes vērošanā un citos.

Dienas gaitā Tērbatas ielā varēs piedalīties konkursā par lielāko pēdu, stiprākās ģimenes varēs mēroties spēkiem virves vilkšanas sacīkstē, bet gastronomijas mīļotājiem tiks rīkots kartupeļu cepšanas un ēšanas, kā arī "karsto suņu" konkurss.

Pēcpusdienā paredzēts kāzu pāru gājiens kopā ar skursteņslauķu parādi. Kāzu pāri varēs degustēt lielāko kāzu torti, sacensties atraktīvākā skūpsta konkursā, bet vakarā nodejot pirmo kāzu valsi Melngalvju namā.

Pēc konkursu uzvarētāju noskaidrošanas Vērmaņdārzā spēlēs orķestris "Promenāde" kopā ar vairākiem solistiem - Elīnu Garanču, Andželu Ķirsi un citiem. Kā goda viesis uzaicināts maestro Raimonds Pauls.

Svētkus noslēgs grupas "Iļģi" koncerts un karaoke "Aldara" alus dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!