Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā nav iespēju ietaupīt uz algu rēķina. Ja būs jāsamazina tēriņi, tad slimnīcai būs jāpārskata slimnieku ārstēšanas profili un jāsamazina gultu skaits, otrdien LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja slimnīcas Stratēģiskās padomes loceklis Dainis Krieviņš.
Krieviņš norādīja, ka slimnīcai ir trīs izdevumu grupas - ārstniecības personāla algas, medikamenti un citi maksājumi, tajā skaitā komunālie. Algas jau pirmajā samazinājumā "apcirptas" līdz minimālajai robežai, tajā skaitā tiem cilvēkiem, kas saņēma mazāk par 360 latiem. Arī medikamentu izmantošana samazināta līdz minimumam, savukārt citu pakalpojumu izmaksas - piemēram, par apkuri, elektrību un citas slimnīca nevar ietekmēt.

"Tas ir neiespējami [samazināt vēl izdevumus]," sacīja Krieviņš, norādot, ka piespiedu algu vēl lielāka samazināšana panāks to, ka virkne speciālistu - ginekologi, ķirurgi un daudzi citi aizplūtīs uz privātuzņēmumiem vai brauks strādāt uz ārvalstīm, kur trūkst labu speciālistu.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrija (VM) gatava samazināt savus izdevumus par aptuveni 20 miljoniem latu, taču saskaņā ar kopējo tēriņu samaiznājuma plānu VM jāsagatavo priekšlikumi daudz lielākai tēriņu "apcirpšanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!