Foto: Valsts kanceleja

Termiņuzturēšanās atļaujas būtu jāpiešķir tikai ārkārtas gadījumos, otrdien, 22. martā, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzina, ka joprojām tiek izsniegtas termiņuzturēšanās atļaujas Krievijas pilsoņiem, tiesa, salīdzinoši maz.

Premjers pauda pārliecību, ka šis ir laiks, kad būtu jāpārskata termiņuzturēšanās atļauju programma, turpmāk šādas atļaujas izsniedzot tikai ārkārtas gadījumos, kas būtu saistīti ar humanitāriem apsvērumiem.

Jau vēstīts, ka Saeimas deputāts Andrejs Judins (JV), sadarbojoties ar koalīcijas partneriem, 3. martā iesniedza priekšlikumus Imigrācijas likumā, paredzot iespēju anulēt termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, ja ārzemnieks ir publiski slavinājis, noliedzis vai attaisnojis noziegumus pret cilvēci vai karu.

Koalīcijas pārstāvji rosina papildināt termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļauju anulēšanas iemeslus ar gadījumiem, kad ārzemnieks ir publiski slavinājis, noliedzis vai attaisnojis noziegumus pret cilvēci, agresijas noziegumus vai kara noziegumus vai kompetentās valsts iestādes ir konstatējušas, ka ārzemnieks ir rīkojies pretrunā valsts un sabiedrības drošības interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!