Foto: LETA

"Tet" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis ar sievu Daci mēneša sākumā reģistrējuši laulāto mantisko attiecību līgumu par visas mantas šķirtību, liecina paziņojums izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kā iepriekš vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga", prokuratūra ir uzrādījusi apsūdzības "Tet" valdes priekšsēdētājam Gulbim un vēl četrām personām par iespējamu līdzdalību krāpšanā digitālās televīzijas ieviešanā, uzņēmumam nodarītos zaudējumus lēšot 7 585 533 eiro apmērā.

"Tet" apstiprina, ka 2010.gadā uzsāktā kriminālprocesā šobrīd ir uzrādītas apsūdzības arī "Tet" valdes priekšsēdētājam un Juridiskās daļas direktoram. Gulbis apsūdzībai nepiekrīt: "Kategoriski un pilnībā noraidu uzrādītās apsūdzības. Esam gatavi aizstāvēt un pamatot katru uzņēmuma pieņemto lēmumu. Mūsu prioritāte vienmēr ir bijusi uzņēmuma attīstība tikai un vienīgi tiesiskā veidā."

Tiesībsargi uzskata, ka "Kempmayer" saistību pārņēmējs kompānija "Hannu Digital" ciparu televīzijas projektā tika iesaistīts mākslīgi un Gulbis izmantojis "Lattelecom" (tagad - "Tet") īpašnieku un padomes uzticību. Gulbis no amata nav atstādināts, bet uzņēmuma padome noalgojusi kriminālistikas ekspertus, kuriem līdz gada beigām jāpārbauda Gulbim un pārējiem darbiniekiem inkriminētie noziegumi.

Kā uzsvērts uzņēmuma paziņojumā, "Tet" "kapitāla daļu īpašnieki, padome un valde ārkārtīgi nopietni izturas pret izveidojušos situāciju un veic visas nepieciešamās darbības precīzai lietas apstākļu noskaidrošanai", tomēr "līdz pilnīgai visu lietas apstākļu noskaidrošanai abas uzņēmuma amatpersonas turpina pildīt savus darba un amatu pienākumus, kā arī saglabā padomes uzticību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!