Latvijas valsts pastāvēšanas būtība ir latviešu tautas interešu aizstāvība, nācijas, valodas un kultūras saglabāšana, kopšana un nodošana nākamajām paaudzēm. Šo mērķu sasniegšana ir cieši saistīta ar ekonomisku un sociālu priekšnoteikumu izpildi. Tāpēc mūsu politika ekonomikā ir ietverta principā - atbalsti savējos.
Atbalsti savējos ir mijiedarbīga nacionālās un ekonomiskās politikas pamatvērtība. Tās loma pieaug atbilstoši tam, kā visu līmeņu valsts un pašvaldības amatpersonas seko šim principam un kādā mērā mēs katrs to iekļaujam savā ikdienas dzīvē.

Valsts un pašvaldību uzdevums ir aktīvi un apņēmīgi pielietot visus likumīgos atbalsta mehānismus, kādus pielieto Eiropas valstis savu ražotāju un ekonomiku atbalstam.

TB/LNNK uzskata, ka ir tikai viens mērķis valstij, novadam, pilsētai un Latvijas politiķiem Eiropas Savienībā. Šis mērķis ir latviešu interešu pārstāvība.
Mēs dzīvojam strauji mainīgā pasaulē. To raksturo strauja tehnoloģiju attīstība un globalizācijas procesi, taču vienlaikus rodas arvien lielāka plaisa starp bagātajām un nabadzīgajām valstīm. Globalizētā finanšu sistēma un atvasināto finanšu instrumentu nepareiza pielietošana ir radījusi vienu no dziļākajām ekonomiskajām krīzēm. Arvien lielākus riskus rada cilvēka pārmērīga iejaukšanās dabā, kamdēļ vērojamas būtiskas klimata pārmaiņas un dabas daudzveidības samazināšanās. Autoritārais Krievijas režīms, kas izmanto enerģētiku kā politisku ieroci, kā arī musulmaņu fundamentālisms arvien vairāk apdraud stabilitāti Eiropā. Nacionālas valsts un kristīgo vērtību aizstāšana ar absolūtu liberālu ideoloģiju, kā arī dzimstības samazināšanās un atvērtība imigrantu ienākšanai apdraud Eiropas nākotni.

Birokrātiskie regulējumi ierobežo ES iespējas ātri reaģēt uz šiem izaicinājumiem.
Mūsu prioritātes būs:

Latvijas nacionālā drošība.

Mēs strikti iestāsimies par vienotu Eiropas enerģētiskās drošības politiku, kā arī vienotu attieksmi pret Krieviju un citiem totalitāriem režīmiem. Strauja atteikšanās no fosilo energoresursu izmantošanas ir būtiska ne tikai Latvijai, bet visai Eiropai. Mēs atbalstīsim ES kopējās enerģētikas politikas izveidi, lai risinātu drošākas energoapgādes, vienotu tirgu un efektīvas vides aizsardzības jautājumus, tai skaitā, radītu vienotu Eiropas elektroenerģijas un gāzes piegādes tīklu, kurā tiktu iekļauta arī Latvija.

Turpināsim atbalstīt ES iekšējā gāzes un elektrības tirgus liberalizāciju, nošķirot piegādes tīklu ekspluatāciju no ražošanas un tirdzniecības darbībām - tas mazinās monopoluzņēmumu kontroli un veicinās konkurenci.

Solidāra un līdztiesīga Eiropa.

Mēs atbalstām tādu Eiropu, kur atbildība un pienākumi tiek solidāri dalīti starp ES un dalībvalstīm, nevis federālas Eiropas "supervaras" radīšanu. ES kompetencē jābūt tiem jautājumiem, kuros tā var rīkoties efektīvāk nekā individuāla dalībvalsts.
Latvija un citas Baltijas valstis nedrīkst kļūt un tās nekļūs par "otrā ātruma Eiropu".

Mēs nepieļausim daļas Eiropas līderu vēlmi ekonomiskās krīzes laikā izvērst protekcionismu, radīt šķēršļus vienotajā tirgū, veicināt negodīgu konkurenci, graujot Eiropas ideju. Latvijas pilsoņi nav mazāk cienīgi saņemt atbalstu gan darbavietu nodrošināšanai, gan kredītsaistību saprātīgai kārtošanai, bet uzņēmēji - tādu pašu atbalstu kā vecās Eiropas valstīs.

Baltijas valstīm cik iespējams ātri jāiekļaujas eiro zonā, jo tas veicinās uzņēmējdarbības vides stabilitāti un kalpos kā viens no papildus aizsardzības līdzekļiem globālu finanšu krīžu gadījumos.

Eiropa ir kļuvusi par lēnu, lai spētu savlaicīgi reaģēt uz visiem izaicinājumiem, tāpēc nepieciešams paātrināt lēmumu pieņemšanu un samazināt birokrātiskos šķēršļus ES finansējuma piešķiršanā. Mēs strādāsim pie tā, lai ES finansējums pēc iespējas ātrāk ieplūstu Latvijas ekonomikā, jo īpaši, inovatīvo produktu ražošanā un izglītībā.

Okupācijas seku novēršana.

Mēs turpināsim skaidrot Baltijas valstu īpašo vēsturisko situāciju un norādīt ES, ka krievvalodīgo iedzīvotāju mobilizēšana Latvijā un citās Krievijas kaimiņvalstīs ir Krievijas apzināta politika ar mērķi saglabāt ietekmi valstīs, kuras bijušas iekļautas PSRS. Tāds pats mērķis ir Krievijai labvēlīgu EP deputātu mēģinājumiem ES antidiskriminācijas politikas kontekstā Latvijas nepilsoņus nepamatoti pielīdzināt diskriminētām iedzīvotāju grupām. Eiropas Parlamenta tribīne nedrīkst tikt izmantota Latvijas un citu dalībvalstu suverenitātes graušanai, tāpēc stingri iestāsimies pret centieniem panākt vēlēšanu un citu tiesību piešķiršanu Latvijas nepilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!