TB/LNNK solījumi: karavīru pārapbedīšana un okupantu pieminekļu likvidācija

Apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK ar saviem sarakstiem startē lielā daļā Latvijas lielo pilsētu un jauno novadu pašvaldību, atsevišķās no tām – piemēram, Jelgavā un Valmierā - veidojot kopīgus sarakstus ar partiju “Visu Latvijai!”.

Līdzīgi kā citas partijas arī “tēvzemieši” savās programmās vietējo pašvaldību iedzīvotājiem piedāvā saimniecisku jautājumu risināšanu, darba vietu saglabāšanu, atbalstu maznodrošinātajiem, izglītības un veselības aprūpes sistēmām, tomēr neizpaliek arī TB/LNNK raksturīgo nacionālo jautājumu cilāšana. Piemēram, Daugavpilī TB/LNNK piedāvā “atjaunot Dubrovina parka sākotnējo pilsētnieku atpūtas vietas funkciju, veicot karavīru pārapbedīšanu Brāļu kapos un likvidējot okupantu pieminekli”, savukārt Jūrmalas domes vēlēšanu programmā “tēvzemieši” norāda uz paveikto, pieminot arī jaunas piemiņas vietas izveidi 1919.gada Atbrīvošanas cīņu dalībniekiem Lielupē, kā arī uz to, ka uzturētas Latvijas Brīvības cīnītāju, represēto un Latvijas nacionālo karavīru un partizānu piemiņas vietas un godināta viņu piemiņa, iesaistīta skolu jaunatne.

“Tēvzemiešu” deputātu kandidātu vidū, galvenokārt, vietējās valsts un pašvaldību institūcijās strādājošie, izglītības sistēmā nodarbinātie un uzņēmēji.

TB/LNNK sarakstu līderi lielākajās pilsētās: Jūrmalā – pašreizējā mēra vietnieks Aigars Tampe; Daugavpilī – uzņēmējs Arvīds Ratnieks; Liepājā – uzņēmējs Ivars Kesenfelds; Ventspilī – inženieris Māris Ganuss; Jelgavā – bankas filiāles vadītājs Jurijs Strods; Rēzeknē – uzņēmējs Antons Ludboržs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!