"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) Rīgas domes frakcija vēlas pēc iespējas ātrāk noslēgt koalīcijas līgumu ar sociāldemokrātiem un arī plāno izvirzīt savu kandidātu vicemēra amatam. Tas varētu būt bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis.
TB/LNNK frakcijas vadītājs Jānis Birks informēja, ka frakcija pieļauj iespēju virzīt Ārgali vicemēra amatam, bet Ārgalis nedēļas laikā izvērtēs šo iespēju un atbildēs frakcijai, vai viņš piekrīt. Jāatgādina, ka uzreiz pēc Rīgas mēra ievēlēšanas Ārgalis kategoriski noraidīja iespēju kļūt par vicemēru, norādot, ka tas neizskatītos labi, ka bijušais mērs tagad sēdēs blakus jaunievēlētajam.

Ārgalis savukārt norādīja, ka frakcija nav pieņēmusi konkrētu lēmumu, un savu nostāju nekomentēja. Birks arī pastāstīja, ka sarunas par koalīcijas veidošanu ir atsāktas, negaidot galīgās izmaiņas domes nolikumā. Birks neminēja, kad līgumu varētu noslēgt. Viņš atzīmēja, ka "tēvzemiešu" mērķis ir izveidot domē stabilu koalīciju ar balsu vairākumu, jo pašlaik "vairākiem politiskiem spēkiem izdevīga destruktīva pozīcija - "jo sliktāt, jo labāk", bet TB/LNNK vēlas strādāt, bet laiks iet".

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) pārstāvis Jānis Dinēvičs BNS atzina, ka sarunu procesā bija vērojama "zināma stagnācija", bet tagad sarunas atsāksies, un līguma tekstus varētu saskaņot līdz tam laikam, kad būs pieņemti grozījumi domes nolikumā.

Dinēvičs atkārtoti uzsvēra, ka LSDSP pildīs saistības pret kreiso spēku apvienību, lai gan apšaubīja "tēvzemiešu" gatavību veidot koalīciju ar kreisajiem. Viņš norādīja, ka LSDSP sagalabā iepriekšējo pozīciju - sadarboties ar kreisajiem un veidot koalīciju ar TB/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!