"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) Rīgas domes frakcija pirmdien nolēmusi, ka pašreizējā situācijā, kad Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija noslēgusi sadarbības koordinācijas līgumu ar kreiso spēku apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), "tēvzemieši" nav gatavi uzņemties komiteju vadību.
TB/LNNK domes frakcijas vadītājs Jānis Birks pastāstīja, ka "tēvzemieši" respektē domes deputātu lēmumu par Rīgas mēru ievēlēt sociāldemokrātu Gundaru Bojāru un aicina viņu "pulcēt ap sevi Latvijai lojālus spēkus". Birks vēlreiz uzsvēra, ka "tēvzemiešu" frakcija aicina sociāldemokrātus pārskatīt līguma attiecības ar kreiso spēku apvienību.

Pēc Bojāra ievēlēšanas sociāldemokrāti paziņoja par jaunu sarunu kārtu, kurā "tēvzemiešiem" piedāvāja četru komiteju vadību. Tautas partija un "Latvijas ceļš" noslēdza vienošanos par palikšanu opozīcijā un aicināja "tēvzemiešus" pievienoties, bet tie abu koalīcijas partiju dokumentu nosauca par deklaratīvu un izteica vēlmi būt "konstruktīvā opozīcijā", kā arī vadīt divas komitejas. Lai sadarbotos ar sociāldemokrātiem, TB/LNNK izvirzīja vienu nosacījumu - lai tie pārtrauc sadarbību ar PCTVL, ar kuras palīdzību Bojāru izdevās ievēlēt par mēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!