Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) valde uzdevusi partijas Rīgas domes frakcijai meklēt sadarbības iespējas ar mazajām partijām, lai gala rezultātā izveidotu vairākumu bez politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL).
TB/LNNK priekšsēdētājs Māris Grīnblats teica, ka apvienības Rīgas domes frakcija varētu veidot līguma attiecības ar mazas pārstāvniecības partijām, taču laiks rādīs, kādas iespējas ir izveidot vairākumu šādā veidā. "Šobrīd katram gadījumam Rīgas domē ir īpašs vairākums," sacīja Grīnblats, uzsverot, ka tas nav vērtējams pozitīvi.

Tā kā situācija nav mainījusies un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) no "kreisajiem" nav norobežojusies, TB/LNNK nedomājot izvirzīt kandidātu vicemēra amatam.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Finansu komiteja lūgusi domes priekšsēdētāju Gundaru Bojāru pagarināt Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumu projekta izskatīšanas termiņu, apspriest sagatavoto lēmumprojektu arī citās domes komitejās, lai visiem deputātiem būtu dota iespēja iesniegt savus priekšlikumus. Nolikums paredz likvidēt Rīgas domes valdi, kas bija TB/LNNK izvirzītais priekšnoteikums koalīcijas līguma noslēgšanai starp sociāldemokrātiem un TB/LNNK.

Atlikt pašvaldības nolikuma grozījumu projekta izskatīšanu ierosinājis vicemērs Sergejs Dolgopolovs, kurš sakarā ar Bojāra prombūtni vadījis Finansu komitejas sēdi. Par šo priekšlikumu balsojuši PCTVL, savienības "Latvijas ceļš" un Tautas partijas deputāti, pret bijuši sociāldemokrāti un TB/LNNK deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!