Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) frakcija pirmdien neatbalstīja deputāta Jāņa Ādamsona izdošanu kriminālvajāšanai. Tādējādi spriežot pēc balsu skaita Saeimas frakcijās un to līdzšinējiem balsojumiem, Ādamsonu, visticamāk, neizdos.
Apvienības priekšsēdētājs Māris Grīnblats žurnālistiem skaidroja, ka, pēc frakcijas domām, runa ir tikai par asiem un aizvainojošiem izteikumiem no Ādamsona puses un deputātu nevar ierobežot izteikt savu viedokli.

Grīnblats uzsvēra, ka nepareizi būtu iedibināt precedentu, ka deputātu var nodot kriminālvajāšanai tikai par viņa izteikumiem.

Viņš atzina, ka atsevišķi frakcijas deputāti var balsojumā nepiedalīties un viņiem šāda iespēja būs dota. Bet tie varētu būt tikai "daži pārstāvji".

Saskaņā ar iepriekšējiem frakciju lēmumiem par Ādamsona izdošanu balsos 24 Tautas partijas deputāti un lielākā daļa "Latvijas Ceļa" frakcijas. Trim LC deputātiem dota iespēja balsojumā nepiedalīties, līdz ar to par Ādamsona nodošanu varētu balsot pārējie 18 LC deputāti.

Pēc neoficiālām ziņām, par varētu balsot arī Jaunās partijas deputāts Ainārs Šlesers.

Pret solījušies balsot 14 sociāldemokrāti, 16 frakcijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" deputāti un 6 Jaunās partijas deputāti. Ja lielākā daļa "tēvzemiešu" nobalso pret Ādamsona izdošanu, ģenerālprokurora lūgums ir noraidīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!