Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) piektdien vakarā parakstīja līgumu par sadarbību Rīgas domē arī ar Darba partiju, kas ietilpst ceturtdien izveidotajā apvienībā "Centrs".
Līdz ar to 14 domē ievēlētos sociāldemokrātus tagad atbalsta divi Labklājības partijas pārstāvji un viens Darba partijas deputāts, informēja LSDSP pārstāvis Jānis Dinēvičš.

LSDSP plāno noslēgt sadarbības līgumu arī trim pārējām "Centru" veidojošām partijām - Latvijas Demokrātisko partiju, Latvijas Zemnieku savienību un Krievu partiju. Ar bloku LSDSP līgumu noslēgs pēc pirmās domes sēde, kad bloks būs izveidojies juridiski, skaidroja Dinēvičs.

LSDSP, kas Rīgas dome ieguvusi visvairāk deputātu mandātu, piektdien negaidīti parakstīja sadarbības līgumu ar Labklājības partiju, kam ir divas vietas pašvaldībā.

Sociāldemokrāti apgalvo, ka viņi esot panākuši vienošanos par sadarbību arī ar Latvijas Demokrātisko partiju, Latvijas Zemnieku savienību un Latvijas Zaļo partiju un līgumu parakstīšanas laiks ar šīm partijām esot tikai "tehnisks jautājums", un tas varot notikt pat šodien.

LSDSP (14 balsis) vēlas savākt deviņas balsis no mazajām partijām un koalīcijai piesaistīt "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (11 balsis), un tad tai būtu vairākums - 34 no 60 balsīm domē. Šai savienībai netiktu piesaistītas Kristīgi demokrātiskā un Jaunā Kristīgā partija.

Tēvzemieši šādā koalīcijā iesaistīties negrasās

"Tēvzemiešu" līderis Māris Grīnblats BNS apliecināja, ka šādā koalīcijā iesaistīties viņa vadītā partija negrasās. Viņš uzsvēra, ka TB/LNNK joprojām vēlas redzēt domes valdošajā koalīcijā trīs lielās valdību veidojošās partijas.

Savukārt gatavību strādāt koalīcijā ar LSDSP un mazajām partijām paudusi kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!