Apvienība "Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (TB/LNNK) un partija "Visu Latvijai!" nākamceturtdien pie Saeimas piketēs pret iecerētajiem Imigrācijas likuma grozījumiem, kas paredz atvieglot uzturēšanās atļauju saņemšanu investoriem no ārvalstīm.

Partijas ir pārliecinātas, ka "šādu grozījumu būtība ir Latvijas īpašumu mērķtiecīga izpārdošana ārzemniekiem, iegūstot jaunu, pārsvarā krieviski runājošu imigrācijas vilni". "Grozījumu aizstāvji sola šādā veidā "sildīt Latvijas ekonomiku". Esam pārliecināti, ka patiesībā izmaiņas likumā nozīmētu mākslīgu nekustamā īpašuma cenu kāpināšanu, kas var novest pie jaunām ekonomiskām grūtībām. Izdevīgi tas ir tikai nekustamo īpašumu spekulantiem un izteikti prokrieviskiem spēkiem," pausts abu politisko spēku paziņojumā medijiem.

Jau vēstīts, ka nākamceturtdien Saeima galīgajā lasījumā izskatīs grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz, ka termiņuzturēšanās atļauju Latvijā līdz pieciem gadiem varēs piešķirt personām, kuras ieguldījušas kapitālsabiedrības pamatkapitālā ne mazāk kā 25 000 latu, rada piecas jaunas darba vietas, kurās uz pilnu slodzi tiek nodarbināti darbinieki, no kuriem ne mazāk kā puse ir Latvijas pilsoņi, Latvijas nepilsoņi, Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu pilsoņi, un valsts vai pašvaldības budžetā saimnieciskā gada laikā kā nodokļus samaksā ne mazāk kā 10 000 latu.

Tāpat termiņuzturēšanās atļauju līdz pieciem gadiem varēs saņemt personas, kas Latvijā ir iegādājušās vai tām pieder viens vai vairāki nekustamie īpašumi Rīgā, Rīgas plānošanas reģionā vai republikas pilsētās, kuru kopējā darījuma summa ir ne mazāka kā 100 000 latu, vai viens vai vairāki nekustamie īpašumi laukos, kuru kopējā darījuma summa ir ne mazāka kā 50 000 latu. Atļaujas varēs saņemt, ja šiem cilvēkiem nav un nekad nav bijuši nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu parādi.

Termiņuzturēšanās atļaujas šie cilvēki varēs saņemt, ja investīcijas noteiktajā apmērā izdarītas pēc 2010.gada 1.jūlija.

Sākotnēji ierosinājumu atvieglot uzturēšanās atļauju piešķiršanu investoriem izteica LPP/LC līderis, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!