Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Lielbritānija pastiprinās drošības atbalstu Baltijas valstīm, pēc tikšanās ar Lielbritānijas ārlietu ministru Borisu Džonsonu paziņo Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējoņa un Džonsona sarunas laikā tika atzīts, ka līdzšinējā Latvijas un Lielbritānijas sadarbība aizsardzības jautājumos ir bijusi veiksmīga.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijai un Lielbritānijai jāpaliek labiem sadarbības partneriem arī pēc referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES). "Līdzšinējā divpusējā sadarbība tirdzniecībā un uzņēmējdarbībā ir nozīmīga abām pusēm," pauda prezidents.

Tiekoties ar Lielbritānijas ārlietu ministru, Vējonis atkārtoti aicināja britu varas iestādes nodrošināt, lai pēc referenduma par izstāšanos no savienības netiktu ietekmēts Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu statuss.

Valsts prezidents sarunas laikā arī norādīja, ka Krievijas valdības informācijas politika ir vērsta uz eiroatlantiskās vienotības šķelšanu, tāpēc ES un NATO būtu jāveido cieša sadarbība, lai šos draudus novērstu.

Ziņots, ka Vējoņa oficiālās vizītes ietvaros Lielbritānijā notikusi Vējoņa audience pie Viņas Majestātes karalienes Elizabetes II, tikšanās ar Apvienotās Karalistes parlamenta Lordu palātas spīkeri baronesi D'Souzu, parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Berkovu, kā arī tikšanās ar latviešu kopienas pārstāvjiem.

Trešdien prezidents iepazīsies arī ar NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa štābu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!