Administratīvā rajona tiesa piektdien noraidīja organizācijas "Daugavas Vanagi", apvienības "Rodina" un bijušā Rīgas domes deputāta Genādija Kotova prasību atcelt Rīgas domes noteikto aizliegumu rīkot pasākumus pie Brīvības pieminekļa, portālu "Delfi" informēja tiesā. Tādējādi tiesa aizliedza visus 16. martā dažādu organizāciju un personu iecerētos pasākumus.

Tiesas lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Sapulču, piketu un gājienu pieteikumu izskatīšanas komisija, ņemot vērā drošības struktūru ieteikumus, aizliedza 16.martā rīkot jebkādus pasākumus pie Brīvības pieminekļa. Šāds lēmums pieņemts pamatojoties uz Drošības policijas brīdinājumiem par iespējamām provokācijām.

Savukārt iekšlietu ministrs Mareks Segliņš norāda, ka šogad tiesībsargājošās iestādes leģionāru atceres dienai 16.martam gatavojas daudz nopietnāk, nekā jebkuru citu gadu. "Esmu pārliecināts, ka šogad gatavošanās notiek daudz nopietnāk, un es negribu nevienu baidīt, bet arī tā informācija šogad ir daudz nopietnāka," intervijā Latvijas Radio sacīja Segliņš.

Jau ziņots, ka parasti katru gadu leģionāru atceres diena 16.martā izceļas ar sadursmēm un nekārtībām pasākuma dalībnieku starpā. Jau ierasts, ka šajā datumā Rīgas centru apsargā bruņotas policijas specvienības, kas rūpējas, lai starp pasākuma dalībniekiem neizceltos sadursmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!