Rīgas rajona tiesā publicista Viļa Selecka prasības izskatīšana pret ekspremjeru Andri Šķēli trešdien pārvērtās par divu plaši pazīstamo un neviennozīmīgi vērtēto Selecka grāmatu "Ēnas pār Ventspili" analizēšanu.
Uz tiesas sēdi Šķēles pārstāvji bija nogādājuši bibliogrāfisko retumu - Selecka grāmatas pirmo versiju, kurā kritizēts Ventspils mērs Aivars Lembergs un kuru pats Seleckis jau pēc nodrukāšanas un izplatīšanas bibliotēkās iznīcināja.

Selecka divas grāmatas par Ventspili Šķēles pārstāvji uzskata par pierādījumu tam, ka publicists ir pārkāpis savus žurnālista ētikas principus - pārdevis dvēseli.

Tiesas sēdes noslēgumā tiesa sāka pratināt privatizētā uzņēmuma "Ventspils transporta ekspedīcija" bijušo direktoru Māri Kukaini, kurš savās liecībās atstāstīja tikšanos ar Selecki laikā, kad viņš centās apturēt pirmās grāmatas par Ventspili publiskošanu.

Seleckis stāstījis, ka viņam draudot briesmas, ka esot atbrauši cilvēki no Ventspils, piedraudējuši un pateikuši, ka grāmata ir jāizņem. "Situācija bija dramatiska," teica Kukainis.

Tiesas sēde, kas ritēja visu dienu, trešdien tika pārtraukta līdz 20.augustam.

Jau vēstīts, ka Seleckis iesniedza prasību pret Šķēli, jo politiķis viņu nosaucis par "pērkamu dvēseli". Seleckis no Tautas partijas līdera vēlas piedzīt 15 tūkstošus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!