Foto: LETA

Tiesa svētdien nolēmusi apcietināt visus trīs jauniešus, kuri tika aizturēti saistībā ar jaunas sievietes slepkavību Rēzeknē, informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš paskaidroja, ka apcietinājums minētajiem jauniešiem piemērots kā drošības līdzeklis.

Kā ziņots, piektdien pēcpusdienā Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par kādas 1993.gadā dzimušas jaunietes pazušanu, kura iepriekšējā dienā Rēzeknē izbraukusi no savas darbavietas ar automašīnu "Audi", bet mājās nav atgriezusies. Policisti nekavējoties izsludināja jauno sievieti meklēšanā un skaidroja viņas atrašanās vietu. Bija zināms, ka pazušanas dienā sieviete plānojusi tikties ar kādu paziņu.

Pāris stundu laikā kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs jauniešus aizdomās par saistību ar meklējamās personas pazušanu un ieguva informāciju, ka aizturētie iepriekš rūpīgi izplānojuši jaunās sievietes slepkavību. Izmeklētāji arī noskaidroja vietu, kur noslēptas mirstīgās atliekas.

Patlaban saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos, proti, ja slepkavību izdarījusi personu grupa mantkārīgā nolūkā. Aizturētie jaunieši - divi 16 gadus veci pusaudži un 24 gadus vecs vīrietis - līdz šodienai bija ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, bet šodien viņi pārvietoti uz apcietinājumā turēšanas vietu.

Viens no nepilngadīgajiem pusaudžiem, kurš tiek turēts aizdomās par sievietes noslepkavošanu, jau iepriekš bijis iesaistīts kriminālprocesos par mantiskiem noziegumiem. Savukārt pērnā gada decembrī viņš bija aizturēts par vairāku laupīšanu izdarīšanu, taču Rēzeknes izmeklēšanas tiesnesis jaunietim kā drošības līdzekli nepiemēroja apcietinājumu.

Izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklājuši, ka policistu un iespējamā slepkavas ceļi krustojušies jau nozieguma izdarīšanas naktī. Proti, policijas patruļa uz kāda autoceļa apturējusi upurim nolaupīto automašīnu "Audi", taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nenoformējusi protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudījusi, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādājuši automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdevuši savam kolēģim, tādā veidā klaji ignorējot savus tiešos pienākumus.

Par dienesta pienākumu nepildīšanu Valsts policijas Iekšējā drošības birojā sākta izmeklēšana. Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis sestdien, iepazīstoties ar situāciju, no amata pienākumu pildīšanas ir atstādinājis četrus cilvēkus - abus darbiniekus, kuri nepildīja savus pienākumus, kā arī viņu tiešo priekšnieku un aizdomās turētā jaunieša tēvu, kurš strādāja Rēzeknes iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!