Rīgas apgabaltiesa pirmdien atjaunoja amatā Jūrmalas alternatīvās skolas direktoru Egīlu Blūmu un no Jūrmalas domes par Blūma piespiedu darba kavējumu piedzina 2566,72 latus.
Tāpat no domes piedzīti Blūma tiesāšanās izdevumi 128,33 latu apjomā, kā arī 139,16 lati par labu valstij.

Blūms pēc sprieduma pasludināšanas žurnālistiem apstiprināja, ka jau rīt ieradīsies skolā un sāks pildīt direktora pienākumus. Sešus mēnešus ilgās tiesāšanās laikā Blūms skolā pildīja matemātikas skolotāja pienākumus.

"Sešu mēnešu laikā skolā nomainījušies seši direktora vietas izpildītāji," uzsvēra Blūms. Viņš pauda vēlēšanos, lai "visādas komisijas un pārbaudes mūsu skolu kādu laiku liktu mierā".

Blūma advokāte Ilona Jirgena uzsvēra, ka Blūma atbrīvošanas iemesls nav bijis finansiāls pārkāpums, bet gan, piemēram, bērnu ēdināšanas regularitāte vai kāpņu margu nepareizais augstums.

Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka domes juristi izvērtēs, vai spriedumu pārsūdzēt.

Pilsētas Skolu valdes vadītāja Vēsma Reinkaite, kura bija viena no Blūma atlaišanas iniciatorēm, pauda, ka "diez vai viņš pēc atgriešanās skolā sapratīs, ko mēs viņam visu laiku mēģinājām ieskaidrot - ka jāievēro izglītības, finanšu likumi un jārunā ar visiem vecākiem, ne tikai ar tiem, ar kuriem pats grib runāt".

Jūrmalas tiesa jūlijā noraidīja Blūma prasību par atjaunošanu amatā, bet viņš to pārsūdzēja.

Jūrmalas dome, pretēji vairuma skolēnu vecāku vēlmei, Blūmu atlaida marta nogalē, norādot, ka viņš prasījis ziedojumus skolēnu vecākiem, kā arī pieļāvis vairākus būtiskus pārkāpumus skolas darba organizēšanā.

Jūrmalas alternatīvo skolu pirms divpadsmit gadiem dibināja tieši Blūms, un mācības tajā notiek pēc eksperimentālas metodes, kas mācību procesu pielāgo individuāli katra bērna īpatnībām.

Skolā kopā ar bērnudārza audzēkņiem šobrīd mācās 200 bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!