Administratīvā rajona tiesa atjaunojusi būvatļauju un atļāvusi turpināt darbus, lai Juglā tiktu uzcelta jauna suņu patversme "Labās mājas", kuras celtniecībai savus līdzekļus iepriekš varēja ziedot ikviens sabiedrības loceklis.
Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Evita Elliņa informēja, ka Latvijas Kinoloģiskās federācijas dzīvnieku aizsardzības grupai iepriekš izsniegtās būvatļaujas darbība atjaunota ar tiesas lēmuma pieņemšanu.

Tiesas lēmumu par būvatļaujas darbības atjaunošanu desmit dienu laikā no šodienas iespējams pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā.

Ar pieteikumu, kurā apstrīdēts Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta lēmums, ar kuru būvatļauja "Labo māju" celtniecībai atzīta par pamatoti izsniegtu, Administratīvajā rajona tiesā jūnija beigās vērsās SIA "AGN", norādot, ka ir patversmes kaimiņos un iebilst pret būvatļaujas iegūšanas procedūru.

Administratīvās rajona tiesas tiesneša Alda Vīksnes palīdze Kristīne Kalniņa iepriekš informēja, ka 21.jūnijā sākta administratīvā lietvedība par Rīgas domes šā gada 13.jūnija lēmuma tiesiskumu. Lietā kā trešā persona pieaicināta Latvijas Kinoloģiskās federācijas dzīvnieku aizsardzības grupa, kurai pašvaldība atļāvusi būvēt patversmi.

Tā kā pieteikuma iesniegšana tiesā aptur apstrīdētā administratīvā akta darbību, tad Latvijas Kinoloģiskās federācijas dzīvnieku aizsardzības grupa 3.jūlijā iesniegusi pieteikumu, lai tiesa atjauno pašvaldības lēmuma darbību, tādējādi akceptējot paredzamo darbu sākšanu.

Savukārt administratīvajā lietā, kas pēc "ANG" pieteikuma sākta 21.jūlijā, Rīgas domei un Latvijas Kinoloģiskās federācijas dzīvnieku aizsardzības grupai līdz 20.augustam atvēlēts laiks paskaidrojumu sniegšanai.

Pēc tam varētu tikt noteikts datums, kad lieta tiks izskatīta pēc būtības, informēja Kalniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!