Foto: Shutterstock

Administratīvā rajona tiesa ir nolēmusi noraidīt SIA "Pirmais Baltijas Kanāls" un SIA "TEM TV" pagaidu aizsardzības lūgumu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmuma darbības apturēšanu, proti, NEPLP lēmums ir atstāts spēkā un deviņu programmu aizliegums Latvijā turpinās, portālu "Delfi" informēja NEPLP.

"Esam ļoti nopietni ķērušies par elektronisko plašsaziņas līdzekļu patiesā labuma guvēju pārbaudīšanas. Tiesas lēmums apliecina, ka esam rīkojušies pareizi un varu apliecināt, ka pārbaudes turpināsies. Latvijas informatīvās telpas aizsardzība ir mūsu galvenā prioritāte, " teica padomes priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Jau ziņots, ka NEPLP pērnā gada novembrī notikušajā sēdē pieņēma lēmumu "Par atsevišķu Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā esošu programmu izplatīšanas apturēšanu", ar kuru NEPLP ir noteikusi aizliegumu retranslēt vairākas programmas.

Tika noteikts, ka programmas "Vremya: dalekoye i blizkoye" ("Время: далекое и близкое"), "Bobjor" ("Бобёр"), "Dom Kino" ("Дом Кино"), "Dom Kino PREMIUM" ("Дом Кино ПРЕМИУМ" / "Дом Кино PREMIUM"), "Muzika Pervogo" ("Музыка Первого"), "O!"("О!"), "Poyekhali" ("Поехали!"), "TELECAFE" ("ТЕЛЕКАФЕ"), "Peterburg – 5 kanal" ("Петербург - 5 канал") Latvijas Republikas teritorijā visos Padomes uzraudzībā esošajos publiskajos elektroniskajos sakaru tīklos uz laiku līdz Eiropas Savienības Padomes noteikto sankciju par Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības graušanu atcelšanai pret sankcijām pakļautu personu – Juriju Kovaļčuku. NEPLP rīcībā esošā informācija liecina, ka Kovaļčuks ir viens no patiesajiem labuma guvējiem norādītajām programmām.

Lēmums tika pieņemts, izvērtējot no valsts drošības iestādes saņemto informāciju un pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 60. panta pirmās daļas 13. punktu, Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likuma 11 .pantu un Eiropas Savienības Padomes 2014. gada 17. martā regulu Nr.269/2014.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!