Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesa piektdien attaisnoja patriotiskās jauniešu apvienības "Visu Latvijai!" vadītāju Raivi Dzintaru par it kā pieļautajiem pārkāpumiem 25.marta gājiena laikā pret viņu ierosinātās administratīvās lietas ietvaros, informēja tiesā.
"Taisnība uzvarēja," lakoniski tiesas lēmumu komentēja Dzintars. Viņš arī piebilda, ka citādu tiesas lēmumu nemaz neesot gaidījis, jo pret viņu ierosinātā lieta esot bijusi safabricēta, lai morāli ietekmētu viņu un citus apvienības biedrus. "Visu Latvijai" organizētā gājiena dalībnieki no sākotnējā maršruta esot novirzījušies tikai tāpēc, lai pēc iespējas mazāk traucētu sabiedrisko kārtību un līdz ar to - nav pārkāpuši likumu, pauda Dzintars.

Rīgas pašvaldības policija Dzintaram bija sastādījusi administratīvo protokolu par sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu un nodevusi to izskatīšanai tiesā. Dzintaru, kurš bija par gājienu atbildīgā persona, policija vēlējās sodīt par 25.martā notikušā apvienības "Visu Latvijai!" organizētā gājiena laikā pieļautajiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!