Foto: LETA
Rīgas apgabaltiesa pēc žurnālista Jāņa Dombura prasības no Latvijas Televīzijas (LTV) piedzinusi 18 200 latus par to, ka LTV nerīkoja konkursu par raidījumu veidošanu.

Bijušais raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītājs Domburs vērsās tiesā pret LTV, jo tā nerīkoja konkursu par raidījumu veidošanu. Proti, žurnālists bija nemierā ar to, ka LTV nav bijis konkurss, kas ļautu uz televīzijas piedāvāto raidījumu vadīšanu pretendēt arī viņam.

Pirmās instances tiesa šo prasību apmierināja daļēji un piedzina no televīzijas 3400 latu. Spriedums tika pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā, kas trešdien Dombura prasību apmierināja pilnībā, portālam "Delfi" sacīja tiesas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Par šo spriedumu vēl no 30.oktobra varēs iesniegt kasācijas sūdzību, jo šajā datumā būs pieejams pilns sprieduma teksts.

Domburs pēc pirmā sprieduma aģentūrai BNS sacīja, ka tiesvedība turpinās un nekādus piedāvājums no televīzijas viņš nav saņēmis, lai gan šāda interese iepriekš sarunās Nacionālajā elektroniskajā plašsaziņas līdzekļu padomē izskanējusi. Televīzijas attieksmi viņš vērtēja kā vīzdegunīgu. Domburs arī teica, ka nācis ar piedāvājumu par priekšvēlēšanu laika debatēm.

Savukārt jaunais televīzijas vadītājs Ivars Belte iepriekš izvairīgi runāja par iespēju, ka sabiedriskās televīzijās ēterā varētu atgriezties Domburs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!