Foto: F64
Administratīvā apgabaltiesa sestdien nolēma atstāt spēkā pirmās instances spriedumu, ar kuru Tautas partijai jāmaksā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzliktais 5000 latu sods par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem.

Tiesa KNAB priekšnieka lēmumu atstāja negrozītu, bet TP sūdzību noraidīja, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Spriedums nav pārsūdzams.

Pirmās instances tiesa noraidīja partijas sūdzību par KNAB lēmumu, ar kuru partijai par pieļautajiem pārkāpumiem bija uzlikts 5000 latu liels administratīvais naudas sods. KNAB šo sodu piemēroja par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem.

Pirmās instances tiesa iepriekš arī atstāja negrozītu KNAB lēmumu, ar kuru partijai uzlikts atmaksāt pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus vairāk nekā miljona latu apmērā saistībā ar iepriekšējām parlamenta vēlēšanām. TP tiesas lēmumu pārsūdzēja, un šajā daļā Administratīvā apgabaltiesa savu lēmumu paziņos 23.novembrī.

Saistībā ar 2006.gada priekšvēlēšanu aģitācijas periodā konstatētajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem birojs uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1 027 366 latu apmērā.

Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa piektdien nolēma, ka Latvijas Pirmajai partijai/"Latvijas ceļam" (LPP/LC) jāmaksā pusmiljons latu valsts budžetā par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem.

Partija 20 dienu laikā tiesas lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!