Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa saņēmusi ģenerālprokurora apelācijas protestu par Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas spriedumu, ar kuru noraidīta prasība izbeigt reliģiskās organizācijas "Jaunā paaudze" darbību, portālu "Delfi" informēja apgabaltiesas pārstāvis Raimonds Ločmelis.

Rīgas apgabaltiesā ir saņemts ģenerālprokurora apelācijas protests par Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas šā gada 13. maija spriedumu.

Tiesa noraidīja ģenerālprokurora prasību par reliģisko organizāciju "Evaņģēlisko kristiešu baznīcas "Jaunā paaudze" Rīgas draudze" un reliģisko organizāciju "Evaņģēlisko kristiešu baznīca "Jaunā paaudze"" darbības izbeigšanu.

Par apelācijas tiesvedības ierosināšanu tiks lemts pirmdien, 1. augustā.

"Delfi" jau rakstīja, ka pērn 10. novembrī, Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā iesniegts ģenerālprokurora prasības pieteikums par reliģiskās organizācijas "Evaņģēlisko kristiešu baznīcas "Jaunā paaudze" Rīgas draudze" un reliģiskās organizācijas "Evaņģēlisko kristiešu baznīca "Jaunā paaudze"" darbības izbeigšanu.

Prokuratūrā atzīmēja, ka tās veiktās pārbaudes gaitā konstatēts, ka pretēji normatīvajos aktos terminēti noteiktajām prasībām ievērot sociālo distancēšanos un citus pasākumus, kas paredzēti epidemioloģiskai drošībai, reliģiskā organizācija "Evaņģēlisko kristiešu baznīcas "Jaunā paaudze" Rīgas draudze" ne mazāk kā sešas reizes 2021. gada laikā pieļāvusi publiskus pasākumus ar dalībnieku piedalīšanos, neraugoties uz to, ka par šādiem pārkāpumiem jau tikuši piemēroti administratīvie sodi.

Materiāli, kas izvērtēti prokuratūrā veiktās pārbaudes gaitā, dod pamatu prasības celšanai par reliģiskās organizācijas darbības izbeigšanu ar tiesas nolēmumu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Valsts policija (VP) oktobra beigās konstatējusi divus reliģiskās organizācijas "Jaunā paaudze" organizētus pasākumus, kuros pārkāpti valstī noteiktie pulcēšanās ierobežojumi.

"Jaunā paaudze" ir Alekseja Ļedjajeva izveidota reliģiska organizācija, kura jau iepriekš pamanījusies nonākt VP redzeslokā.

Saistībā ar notikušo abās reizēs pret organizāciju tika uzsākti administratīvie procesi.

Jau vēstīts, ka līdz 15. novembrim valstī atvērtas tikai individuāliem apmeklējumiem vienas mājsaimniecības ietvaros. Reliģiskās darbības veikšanas vietas darbības laiks ir no pulksten 6 līdz pulksten 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!