Rīgas apgabaltiesa šodien atteikusies pieņemt izskatīšanai Valērija Sardiko prasību pret Veselības ministriju (VM) par 50 000 latu kompensācijas piedziņu, ko viņa ģimenei nodarījusi brāļa nāve.
Sardiko uzskata, ka viņa brālis nomiris, jo par neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukumu noteikta maksa un tās dēļ viņš nav izsaucis mediķus.

Sardiko prasību izskatīšanai atteikušās pieņemt jau divas tiesu instances.

Iepriekš Centra rajona tiesa atteikumu pieņemt Sardiko prasību motivēja, norādot, ka viņš brāļa vārdā nevar prasīt kompensāciju, to esot tiesīgs darīt tikai cilvēks pats.

Pirms prasības iesniegšanas tiesā Sardiko vērsās arī VM, prasot par ģimenei nodarīto kaitējumu samaksāt 50 000 latu kompensāciju.

Viņš norādīja, ka brālis zaudējis dzīvību, jo nav izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību bailēs, ka izsaukumu varētu atzīt par nepamatotu un tādējādi viņam par to būtu jāmaksā. Sardiko uzskata, ka viņa brālis, nebūdams mediķis, nevarēja pats noteikt, vai izsaukums būs pamatots.

No savas niecīgās pensijas samaksāt par nepamatotu izsaukumu noteiktos sešus latus, nebūtu iespējams, tāpēc sākotnēji palīdzība nav meklēta. Neatliekamā palīdzība izsaukta tikai tad, kad Sardiko brālim kļuvis pavisam slikti, taču tas jau bijis pārāk vēlu, un atbraukušie mediķi konstatējuši cilvēka nāvi.

VM savukārt uzskata, ka šī prasība nav pamatota, jo Sardiko nav izmantojis nevienu iespēju saņemt medicīnisko palīdzību - viņš nav laikus zvanījis ne neatliekamajai palīdzībai, ne arī vērsies pie ģimenes ārsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!