Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidījusi advokāta Mārča Miķelsona prasību pret bijušo "Laimas" un citu "NP Foods" grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētāju Rolandu Gulbi un bijušo "Laimas" sabiedrisko attiecību speciālisti Ritu Voronkovu.

Tiesā paskaidroja, ka Miķelsona prasību pret vairākiem medijiem nolemts atstāt bez izskatīšanas. Savukārt Miķelsona prasība pret Gulbi un Voronkovu, un biedrību "Latvijas pārtikas uzņēmumu pārtikas federācija" ir noraidīta.

Motivēts spriedums šajā lietā būs pieejams 13.maijā, un pēc tam 20 dienu laikā to varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka prasības pieteikumā bija norādīts, ka tā ir vērsta arī pret vairākiem medijiem. Pieteikumā advokāts atsaucās un citēja vairākas publikācijas, kas, viņaprāt, aizskārušas viņa godu un cieņu un bijušas arī viņa reputāciju aizskarošas.

Līdz ar to Miķelsons lūdza tiesu atzīt par nepatiesām un godu un cieņu aizskarošām viņa minētās ziņas un frāzes, kā arī atsaukt vairākas norādītās ziņas, savukārt Gulbim un Voronkovai divu nedēļu laikā no sprieduma spēkā stāšanās publicēt vairākos medijos atvainošanos par ziņu publicēšanu.

Tāpat advokāts bija lūdzis piedzīt no Gulbja un Voronkovas attiecīgi 1000 eiro morālā kaitējuma kompensāciju.

Patlaban tiesiskā ceļā tiek risināts civilstrīds starp SIA "NPBC" un "Menard Port LLC" par kopīpašumā esošajam uzņēmumam "NP Business Centre" nodarīto zaudējumu piedziņu. Tiesvedībā, kurā iesaistīta arī "Laima" un citi "NP Foods" grupas uzņēmumi, prasītājs "MenardPort LLC" vēlas no 28 atbildētājiem piedzīt nodarītos zaudējumus 5,3 miljonu eiro apmērā.

Šajā lietā februāra beigās tiesa nolēma izbeigt tiesvedību pret "Nordic Partners Limited" grupas uzņēmumiem, kopumā 25 atbildētājiem. Kopumā lietā ir 28 atbildētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!