Foto: LETA

Administratīvā rajona tiesa pirmdien noraidīja bijušā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra Mareka Gruškevica lūgto pagaidu noregulējuma piemērošanu - aizliegumu izglītības un zinātnes ministram vai Ministru prezidentam iecelt amatā citu IZM valsts sekretāru līdz nolēmuma spēkā stāšanās brīdim.

Minēto lēmumu desmit dienu laikā var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme.

Gruškevics pieteikumu tiesā iesniedza, apstrīdot savu atbrīvošanu no IZM valsts sekretāra amata. Viņš iepriekš pauda pārliecību, ka atbrīvošana no darba ir politiska izrēķināšanās.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis šā gada aprīlī ierosināja disciplinārlietu pret Gruškevicu un viņa vietnieci Ingu Štāli, jo IZM reorganizācijas gaitā konstatēja vairākus pārkāpumus, kuru rezultātā esot radīti vai varētu tikt radīti zaudējumi valstij un izsaimniekota nodokļu maksātāju nauda. Gruškevics tika atstādināts no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, savukārt Štāle darbu turpināja.

Pēc disciplinārlietu izmeklēšanas komisijas atzinuma saņemšanas Ķīlis nolēma Gruškevica atbrīvot no amata saistībā ar pārkāpumiem ap 9 miljonus latu vērtajā skolu datoru iepirkumā. Valdība Gruškevicu atlaida 10.jūlijā.

Ķīlis no amatiem saistībā ar pārkāpumiem atbrīvoja arī Štāli un IZM Informācijas tehnoloģiju departamenta direktori Inesi Gludīti.

Administratīvā rajona tiesa izbeidza tiesvedību Gruškevica strīdā ar ministriju par disciplinārlietas izmeklēšanu, kuras rezultātā viņš zaudējis amatu. Tiesas lēmums nebija pārsūdzams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!