Foto: LETA

Tiesa noraidījusi prasību saistībā ar jaunā Daugavpils satiksmes pārvada nodošanu ekspluatācijā, informēja Administratīvās rajona tiesas Rēzeknes tiesu nama pārstāve Kristīne Seņko.

Lietu pēc kādas privātpersonas pieteikuma, apstrīdot lēmumu par satiksmes mezgla nodošanu ekspluatācijā, tiesa ir izskatījusi pēc būtības. Ar spriedumu pieteikums par Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) lēmuma atcelšanu tika noraidīts.

Jau ziņots, ka aktus par jaunā pārvada pieņemšanu ekspluatācijā 2019. gada maijā izdeva BVKB. Ar biroja lēmumiem nebija apmierināta kāda vietējā iedzīvotāja, kura tos apstrīdēja, taču birojs aktus atstājis negrozītus, un persona vērsusies tiesā.

Tiesā 25. augustā, pamatojoties uz privātpersonas pieteikumu, ir ierosināta administratīvā lieta par BVKB lēmuma, ar kuru atstāti spēkā akti par Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada pieņemšanu ekspluatācijā, atcelšanu. Lietā trešās personas statusā pieaicināta Daugavpils pašvaldība.

Iesniedzot pieteikumu, pieteicēja tiesai arī lūdza piemērot pagaidu aizsardzību - apturēt pārvada ekspluatāciju. Taču gan Administratīvajā rajona tiesā, gan Administratīvajā apgabaltiesā lūgums apturēt lēmumu par pārvada nodošanu ekspluatāciju ir noraidīts.

Daugavpils mērs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") pauda, ka objektu atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem ekspluatācijā pieņēmis BVKB. Pašu tiesāšanos viņš nekomentēja, piebilstot, ka "tiesu un apsūdzību ir daudz".

Savukārt mēra pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) pauda, ka tiesvedībā ir iesaistīti advokāti, kuri pirms tam esot saņēmuši līdzekļus no pašvaldības.

Maija beigās Daugavpilī satiksmei Piena kombināta mikrorajonā tika atvērta liela estakāde, tādējādi nododot ekspluatācijā 13,5 miljonu eiro vērto projektu "Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņas ielu krustojumam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!