Foto: LETA
Jūrmalas pilsētas tiesā ceturtdien noraidīja Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") prasību pret bijušo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu par goda un cieņas aizskārumu.

Kā aģentūru LETA informēja tiesā, pilns spriedums lietā būs pieejams 11.jūnijā, un pēc tam 20 dienu laikā to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Kā ziņots, Lembergs no Sprūdža prasīja nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, atvainošanos un morālās kompensācijas piedziņu 14 229 eiro apmērā. Ventspils mērs bijušo ministru iesūdzēja par televīzijas kanāla LNT raidījumā "900 sekundes" 2012.gada 16.oktobrī paustajiem izteikumiem.

Lembergs prasīja atzīt par nepatiesiem un godu un cieņu aizskarošiem vairākus viņam adresētus Sprūdža izteikumus - piemēram, "Jums ir jāsaņem taisnīgs sods - zaglim, tāpat kā filmā, ir jāsēž cietumā". Tāpat Sprūdžs tika iesūdzēts par viņa izteikumiem, ka Lembergs 20 gadus "spļauj sejā ikvienam Latvijas iedzīvotājam", demonstrējot, ka "likumi nav visiem vienādi šajā valstī", un Lemberga kungs ir "lielākais augonis pašvaldību sistēmā Latvijā".

Tāpat Ventspils mērs par godu aizskarošiem prasīja atzīt Sprūdža izteikumus, ka Lembergam esot jāuzņemas atbildība par cilvēkiem, kuri izbraukuši no Latvijas, jo viņš esot "atņēmis šiem cilvēkiem cerību, ka šajā valstī kādreiz kaut kas būs kārtībā un ka kaut kas kādreiz atrisināsies". Tāpat Sprūdžs tika iesūdzēts par Lemberga vainošanu saimniekošanā "pa pašvaldību kā savu un savas ģimenes kabatu" un dzīvošanu nesodāmībā, kura tiekot pirkta par nodokļu maksātāju naudu, kādēļ, pēc Sprūdža teiktā, "Latvijā daudzas pašvaldības ir pārvērtušās par publisko resursu izsaimniekošanas akadēmijām tā vietā, lai būtu, lai strādātu savu iedzīvotāju interesēs, savas teritorijas attīstības interesēs".

Lembergs sev labvēlīga sprieduma gadījumā prasīja uzlikt par pienākumu Sprūdžam desmit dienu laikā no sprieduma spēkā stāšanās atsaukt godu un cieņu aizskarošās, nepatiesās ziņas tādā pašā veidā, kādā tās izplatītas, un atvainoties par izteiktajiem nepatiesajiem apvainojumiem.

Tāpat Lembergs prasīja piedzīt no Sprūdža morālā kaitējuma kompensāciju 14 229 eiro apmērā par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu izplatīšanu, kā arī visus tiesāšanās izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!