Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šodien noraidīja naftas produktu pārkraušanas kompānijas SIA "Man-Tess" sūdzību par Valsts vides dienesta (VVD) piemēroto administratīvo sodu 900 latu apmērā par aviācijas degvielas (JET) kraušanu.

Kā aģentūru LETA informēja tiesā, 8.maijā VVD uzņēmumam noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par to, ka "Man-Tess" neizpildīja B kategorijas nosacījumus, - konkrētajā gadījumā uzņēmums pildīja degvielu vagonos, kamēr bija vaļā lūkas. Līdz ar to, kā uzskatīja VVD, tika radīts apkārtējs vides piesārņojums, un dienests uzņēmumam piemēroja 900 latu lielu sodu.

Tiesa ar savu spriedumu atstāja negrozītu VVD lēmumu.

Kā ziņots, VVD 21.septembrī nolēma apturēt SIA "Man-Tess" darbību ar naftas produktiem un ķīmiskām vielām Tvaika ielā 7a un Tvaika ielā 7k-1, Kundziņsalā. Šāds lēmums tika pieņemts, jo uzņēmums atkārtoti pārkāpis normatīvajos aktos noteiktās vides prasības un tam izvirzītos nosacījumus šādu darbību veikšanai. Tomēr jau 25.septembrī pieņēma lēmumu apstiprināt "Man-Tess" pasākumu plānu situācijas ar piesārņojumu uzlabošanai, līdz ar to uzņēmums varēja atsākt darbu.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova, dienests ir akceptējis "Man-Tess" iesniegto pasākumu plānu, atļaujot turpināt darbu, taču uzņēmumā būs jāīsteno virkne pasākumu, kas iekļauti viņa iesniegtajā plānā.

Viens no pasākumiem paredz, ka uzņēmums pirms plānotajiem naftas produktu pārkraušanas darbiem par to informē VVD Lielrīgas reģionālo vides pārvaldi. Šāda prasība būs ne tikai "Man-Tess", bet arī pārējiem uzņēmumiem.

Uzņēmums apņēmies tos pārkraušanas darbus, kas saistīti ar naftas produktiem, kuriem ir paaugstināts sēra sastāvs, turpmāk veikt Kundziņsalā. Tāpat "Man-Tess" iecerējis piesaistīt akreditētu laboratoriju, kas veiks smaku mērījumus.

Savukārt 22.oktobrī "Man-Tess" Vides pārraudzības valsts birojam iesniedza prasību par 21.septembrī pieņemto lēmumu - apturēt uzņēmuma saimniecisko darbību - atzīšanu par prettiesisku. Uzņēmums norādīja, ka VVD rīcība tam ir radījusi zaudējumus, tāpēc "Man-Tess" vēlas panākt, lai tiktu novērsta līdzīgu gadījumu atkārtošanās.

"Man-Tess" ir Rīgas Brīvostas uzņēmums, kas kopš 1990.gada darbojas Sarkandaugavā un Kundziņsalā. Kopš 2011.gada maija tas pieder Nīderlandes uzņēmumam "Alandam Capital BV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!