Foto: DELFI

Šodien Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) prasību saistībā ar vēlēšanu rezultātiem Aizkraukles novadā, tāpēc Aizkraukles novada jaunā sasaukuma domes pirmā sēde notiks rīt.

Aizkraukles novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Silaraupa aģentūru LETA informēja, ka pēc tam, kad Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) bija noraidījusi PCTVL sūdzību saistībā ar vēlēšanu rezultātiem Aizkraukles novadā, partija bija iesniegusi prasību administratīvajā tiesā, taču šodien tiesa to noraidījusi, tāpēc iepriekš atliktā domes sēde notiks rīt, 19.jūnijā, plkst.9.

Vēlēšanu komisijas sasauktās domes sēdes darba kārtībā būs pilsētas domes priekšsēdētāja ievēlēšana.

Kā ziņots, 6.jūnijā CVK vienbalsīgi noraidīja PCTVL abas iesniegtās sūdzības saistībā ar vēlēšanu rezultātiem Liepājā un Aizkraukles novadā.

PCTVL valdes līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka bija lūgusi Aizkraukles novadā pārskaitīt zīmes visos vēlēšanu iecirkņos, kā arī atzīt, ka PCTVL Aizkrauklē ir pārvarējusi 5% barjeru.

Aizkraukles novadā pārliecinošu uzvaru pašvaldību vēlēšanās ir ieguvusi Vidzemes partija, par kuru kopumā nobalsojuši 1826 jeb 66,16% vēlētāju, liecina CVK apkopotie vēlēšanu rezultāti.

Otrajā vietā palikusi partija "Vienotība", kas ieguvusi 385 balsis jeb 13,95%, trešajā vietā ar 243 jeb 8,8% ierindojusies partija "Saskaņas centrs" (SC), bet ceturtajā ar 144 jeb 5,22% balsīm - "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS).

Tuvu 5% robežas sasniegšanai bija PCTVL, taču šī robeža netika pārkāpta, jo par partiju tika atdotas 137 jeb 4,96% balsu.

No Vidzemes partijas visvairāk balsu saņēmis esošais Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums. Tāpat liels vēlētāju atbalsts bijis Ērikam Vizulim un Antai Teivānei.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem no 15 vietām Aizkraukles novada domē 11 tiks Vidzemes partijai, divas - "Vienotībai", bet pa vienai - ZZS un SC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!