Foto: F64

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi kompānijas "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK) sūdzību par apraides atļaujas anulēšanu, sociālajā medijā "Twitter" vēsta Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Kā ziņots 2021. gada oktobrī, toreiz NEPLP lēmusi anulēt elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim SIA "Pirmais Baltijas Kanāls" izsniegto apraides atļauju programmai "Pirmais Baltijas Kanāls Latvija" (PBK).

Kā toreiz skaidroja Āboliņš, PBK gada laikā veicis trīs būtiskus pārkāpumus.

Kā skaidroja NEPLP, pirmajā gadījumā saņemts sods par izsniegtās apraides atļaujas darbības pamatnosacījumu rupju pārkāpumu, pārraidot citu elektronisko plašsaziņas līdzekļu veidotus raidījumus programmā PBK.

Otrajā gadījumā sods saņemts par noteiktā pienākuma – nodrošināt programmā Eiropas audiovizuālo darbu apjomu vismaz 51% apmērā no nedēļas raidlaika – neievērošanu.

Savukārt trešajā gadījumā sods piemērots, jo programmā tika izplatīta informācija, kas apdraud sabiedrības veselību vai var radīt nopietnus un smagus tās apdraudējuma riskus. Proti, ka PBK vēstīja, ka Covid-19 infekcija ir zema lipīguma slimība un no tās var pasargāties, ēdot siļķi.

Tāpat 2022. gada jūlija sākumā vēstīts, ka tiesa noraidījusi šī kanāla prasību par apraides atļaujas atjaunošanu.

Jau iepriekš vēstīts, ka pērn, dienu pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma NEPLP pieņēma lēmumu apturēt Latvijā programmas "Belarus 24" darbību, kā arī anulēt retranslācijas atļaujas kanāliem "PBK Igaunija" un "PBK Lietuva".

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš pastāstīja, ka programmu "PBK Igaunija" un "PBK Lietuva" darbība apturēta, jo, veicot "Baltijas mediju alianse" līdzīpašnieka Oļega Solodova pārbaudi, "NEPLP konstatēja, ka šāds lēmums ir jāpieņem". Āboliņš skaidroja, ka saņemta arī informācija no atbildīgajiem dienestiem, kuras raksturu gan viņš nevarēja atklāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!