Foto: LETA
Rīgas Centra rajona tiesa otrdien noraidījusi partijas "Visu Latvijai!" (VL) prasību par godu un cieņu aizskarošu izteikumu atsaukšanu un 10 000 latu kompensācijas piedzīšanu no bijušā ministra Aigara Štokenberga (V).

Štokenbergs portālu "Delfi" informēja, ka prasība pilnībā noraidīta. Tiesa arī piedzinusi no VL 500 latus tiesāšanās izdevumus.

Jau vēstīts, ka "Visu Latvijai!" līdzpriekšsēdētājiRaivis Dzintars unImants Parādnieks partijas vārdā vērsās Rīgas Centra rajona tiesā ar prasību pret Štokenbergu, lūdzot uzlikt viņam par pienākumu kā nepatiesas un godu un cieņu aizskarošas atsaukt pērn 23.jūlija žurnālā "Sestdiena" un tīmekļa vietnē www.diena.lv publicētās ziņas par partiju "Visu Latvijai!" un tās biedriem.

Tāpat prasības pieteikumā tiek lūgts tiesu piedzīt no Štokenberga mantisku kompensāciju 10 000 latu apjomā un tiesāšanās izdevumus.

Partija lūdza Štokenbergu atsaukt apgalvojumus par nacionālās apvienības "Visu Latvijai/Saeimas deputātiem kā ekstrēmistiem. Tāpat VL lūdza atsaukt izteikumus par partijas biedru šaudīšanos pie aizsardzības ministra Arta Pabrika (V) īpašuma. VL šos izteikumus uzskatīja par klaji apmelojošiem, partijas un tās biedru godu un cieņu sevišķi smagi aizskarošiem, "jo "Visu Latvijai!" un tās biedriem nav bijusi netieša vai attāla saistība ar atbildētāja minēto gadījumu", uzsvērts prasības pieteikumā.

Dzintars jau iepriekš publiski pieļāvis iespēju sūdzēt tiesā Štokenbergu par apvienības nomelnošanu, jo apvienībai "ir piegriezies".

Dzintars pārmeta Štokenbergam nomelnošanas kampaņas organizēšanu "ar mērķi nepieļaut nacionāli patriotiska spēka augstus rezultātus vēlēšanās un padarīt grūtāku tā iekļaušanos valdībā".

Štokenbergs nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) draudus sūdzēt viņu tiesā par goda un cieņas aizskaršanu jau iepriekš nodēvēja par pirmsvēlēšanu retoriku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!