Foto: F64

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi partijas "Jaunā Saskaņa" Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām pieteiktā kandidāta Raimonda Lejnieka-Puķes sūdzību par viņa svītrošanu no pretendentu saraksta, lasāms spriedumā.

Spriedums nav pārsūdzams.

Lejnieks-Puķe gan atzīmējis, ka plāno vērsties Satversmes tiesā, lai apstrīdētu Vēlēšanu likuma 17. panta daļu, kas noteic, ka, ja kandidāts nav deklarēts attiecīgajā pašvaldībā 10 mēnešus, tad ir jāiesniedz izziņa no darba vietas vai Valsts ieņēmumu dienesta.

Lejnieks-Puķe tiesā pārsūdzēja CVK lēmumu noraidīt kandidāta sūdzību par Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas lēmumu, ar kuru viņš svītrots no "Jaunās Saskaņas" kandidātu saraksta.

Kā ziņots, CVK locekļi norādījuši, ka kandidāts nav iesniedzis dokumentus, kas apliecinātu, ka atbilstoši likuma prasībām Rīgā ir nostrādājis kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais vismaz pēdējos četrus mēnešus.

Lejnieks-Puķe savā iesniegumā CVK paudis uzskatu, ka atbilst prasībām par kandidēšanu Rīgas domes vēlēšanās, jo ir nodokļu maksātājs Rīgā, kā arī ir sociāli apdrošināts vairāk nekā četrus mēnešus.

CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa iepriekš komisijas sēdē norādīja, ka likuma prasība ir par darba vietu, nevis par sociālajām apdrošināšanas iemaksām. Bērziņu papildināja CVK juriste, kura vērsa uzmanību, ka kandidāta iesniegtie materiāli nav uzskatāmi par juridiskiem dokumentiem, jo nav iespējams pārliecināties, uz kuru personu attiecas tajos esošā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!