Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa daļēji apmierinājusi nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimenes prasību pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu par morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Gobzemam četriem Bunkus ģimenes locekļiem kopumā jāmaksā 11 833 eiro, ziņo LTV.

Sprieduma labprātīgas izpildes termiņš noteikts desmit dienas pēc sprieduma stāšanās spēkā.

Spriedumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā 20 dienu laikā no sprieduma pasludināšanas dienas, iesniedzot apelācijas sūdzību Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Gobzems sociālajos tīklos norādījis, ka spriedumu pārsūdzēs.

Jau ziņots, ka lietā par goda un cieņas aizskaršanu prasītāji ir nogalinātā advokāta ģimenes locekļi Dace, Ojārs, Kristaps un Kaspars Bunkus. Šajā gadījumā runa ir par Gobzema izteikumiem 2018. gadā priekšvēlēšanu laikā.

"Pirms divām nedēļām tiek nošauta valsts amatpersona, kas ir visiem zināms bandīts," tā par nogalināto Mārtiņu Bunku 2018. gada gada 13. jūnijā LTV raidījumā "Tieša runa" paziņoja tobrīd vēl "KPV LV" deputāta un premjera amata kandidāts Aldis Gobzems. Šis ir viens no izteikumiem, par ko Bunkus ģimenes locekļi Gobzemu iesūdzēja tiesā.

Jau vēstīts, ka Mārtiņš Bunkus tika nošauts 2018. gada 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Janvārī pirmās instances tiesa noraidīja citu Bunkus ģimenes prasību pret Gobzemu, kurā no deputāta vēlējās piedzīt 10 000 eiro.

Šajā lietā atbildētājs bija arī izdevniecība "Dienas Bizness", kas publicēja Gobzema izteikumus. Gobzems intervijā laikrakstam 2018.gadā uzsvēra, ka Mārtiņa Bunkus brālis Kaspars ir bijis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersona un ir izmantots dienesta stāvoklis, lai piedāvātu uzņēmējiem sakārtot problēmas ar VID, pretī prasot samaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!