Foto: F64

Administratīvās tiesas Liepājas tiesu namā vērtēs Aivara Lemberga sūdzību par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) rīkojumu, ar kuru Ventspils mērs atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, portālam "Delfi" pirmdien apstiprināja tiesā.

Pirmdien tiesa ir nolēmusi pieņemt Lemberga pieteikumu un ierosināt lietu. Mēneša laikā atbildētājam -  Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) - tiesai jāsniedz paskaidrojumi. Datums, kad lietu sāks skatīt, nav zināms.

Lembergs, paužot gandarījumu par viņa sūdzības pieņemšanu izskatīšanai, atkārtoti norāda, ka Sprūdža rīkojums ir "politisks akts un priekšvēlēšanu antilemberga kampaņa". Lembergs atgādina, ka pats ministrs šo rīkojumu nodēvējis par politisku lēmums, tāpēc arī Lembergs to pārsūdzēja. Viņš arī informēja, ka turpina aktīvi "nodarboties ar Ventspils pilsētas attīstības jautājumu risināšanu, neaizmirstot par ikdienas problēmām un rutīnu".

Jau vēstīts, ka tiesā Lembergs vērsās, prasot pilnībā atcelt Sprūdža rīkojumu par Lemberga atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas, kas 23.oktobrī publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". Sprūdžs nolēma atstādināt Lembergu pēc prokuratūras sniegtās informācijas, kas apliecina - Lembergs kā Ventspils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs laikā no 1998.gada 26.janvāra līdz 2006.gada 20.februārim ir piedalījies lēmumu pieņemšanā attiecībā uz vairāk kā 20 komersantiem, kas darbojas Ventspils pilsētā un Ventspils brīvostas teritorijā, un kurā patiesa labuma guvējs ir viņš vai viņa bērni.

Sprūdžs jau pirms rīkojuma parakstīšanas  paziņoja, ka atstādinās Lembergu no pienākumu pildīšanas.  Lembergam jau kopš 2007.gada ar Ģenerālprokuratūras un vēlāk ar Rīgas apgabaltiesas lēmumu ir liegts pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumus.

Iepriekš Sprūdžs pieprasīja Lembergam sniegt paskaidrojumus, jo no Ģenerālprokuratūras bija saņēmis "šokējošu" informāciju par Lemberga "saimniekošanu" Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

Savukārt Lembergs savā atbildes vēstulē atbildes uz šiem jautājumiem nesniedza, tā vietā lūdzot ministru juridiski paskaidrot vairākus jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!