No šā gada 1.jūlija Tiesībsarga birojs atradīsies jaunās telpās Dzirnavu ielā 16 (Dzirnavu un Strēlnieku ielas krustojumā). Sakarā ar pārcelšanos laika periodā no 25. līdz 29. jūnijam tiks pārtraukta apmeklētāju pieņemšana. Šajā laikā var rasties problēmas sazināties ar Tiesībsarga biroju telefoniski vai pa e-pastu.
Tiesībsarga birojs pārceļas uz jaunām telpām, jo pašreizējās telpas Elizabetes ielā 65 – 12 ir par mazu, lai tajās izvietotu papildus darbiniekus. Darbinieku trūkums līdz šim bija galvenais faktors, kas Tiesībsarga institūcijai apgrūtināja veiksmīgi pildīt likumā noteiktos uzdevumus.

Lai maksimāli atvieglotu Tiesībsarga biroja pieejamību iedzīvotājiem, jaunajās telpās tiks saglabāti iepriekšējie tālruņa numuri. Arī turpmāk pieteikties uz konsultāciju par iespējamiem cilvēktiesību un labas pārvaldības principa pārkāpumiem, kā arī saņemt cita veida informāciju (arī par atrašanās vietu) iedzīvotāji varēs, zvanot pa tālruni 67686780. Saglabāsies arī iepriekšējā e-pasta adrese – tiesibsargs@tiesibsargs.lv.

Jaunās telpas ir piemērotas, lai nodrošinātu labus darba apstākļus gan jau esošajiem, gan tiem darbiniekiem, kurus paredzēts pieņemt tuvākajā laikā. Tiks izveidotas arī speciālas telpas apmeklētāju pieņemšanai. Taču, tā kā šajā ēkā ir izvietotas citas firmas, kā arī nav pietiekami lielas telpas citu funkciju veikšanai (piemēram, semināru u.c. pasākumu rīkošanai), šā gada beigās Tiesībsarga birojs plāno pārcelties uz blakus ēku ar tādu pašu adresi. Saistībā ar telpu pagaidu statusu tuvāko mēnešu laikā nav plānots atklāšanas pasākums.

Tiesībsargs Romāns Apsītis aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret neērtībām, kas var rasties pārcelšanās dēļ. Tiesībsargs jau iepriekš vēlas atvainoties tiem iedzīvotājiem, kuriem nākošās nedēļas laikā radīsies problēmas saņemt palīdzību viņu tiesību aizskāruma gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!