Foto: LETA

Lai saprastu, "kas tās par sarunām", uz atsevišķiem jautājumiem jāatbild "tiesībsargājošajiem orgāniem", aicināts komentēt tā saucamās "Rīdzenes sarunas", žurnālistiem norādīja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš uzsvēra, ka vispirms paļausies uz tiesībsargājošo institūciju viedokli, "lai saprastu, par ko mēs kopā runājam, par politiku varbūt pēc tam".

Savukārt "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Edvards Smiltēns uzsvēra, ka nereaģēt uz "Rīdzenes sarunām" būtu ļoti nepareizi, tāpēc frakcijas iekšienē šis jautājums pārrunāts.

Plānots, ka šonedēļ "Vienotības" valdes sēdē tiks izdiskutēts jautājums par parlamentārās izmeklēšanas komisijas veidošanu, ko iepriekš rosināja "Vienotības" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Jau ziņots, ka viesnīcā "Rīdzene" noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011. gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

Ģenerālprokurors pagājušā piektdienā intervijā Latvijas televīzijai paziņoja, ka žurnālā "Ir" publiskoto "oligarhu sarunu" daļa iepriekš nav nonākusi prokuratūras rīcībā. Ģenerālprokurors atzina, ka sarunu daļa, kas patlaban tikusi publiskota, iepriekš nav bijusi prokuratūras rīcībā, un "neesot skaidrs, kāpēc tā noticis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!