Foto: LETA

Tiesībsarga birojs pieprasījis Rīgas domei papildu informāciju par ilgstošu darbinieku nodarbināšanu pienākumu izpildītāja statusā, portālam "Delfi" pastāstīja biroja pārstāve Madlēna Vahere.

Pēc atbildes saņemšanas no Rīgas domes Tiesībsarga birojs turpinās situācijas izvērtēšanu.

Vēstīts, ka Tiesībsarga birojā pērnā gada oktobrī ar lūgumu risināt Rīgas domē esošo "pienākumu izpildītāju problēmu" vērsās opozīcijas deputāts Viesturs Zeps (LA). Tiesībsargs deputātu ar starpatbildi ir informējis par papildu informācijas pieprasījumu no domes.

Opozīcijā strādājošais deputāts saskaitījis, ka Rīgas domē šobrīd rodami 40 "pienākumu izpildītāji". Daļa no tiem ir augsta līmeņa vadītāji, kuri strādā tiešā mēra Nila Ušakova (S) pakļautībā.

Piemēram, jau no 2013. gada Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs ir Andrejs Aronovs. No 2016. gada Satiksmes departamenta direktora pienākumus pilda Emīls Jakrins. No 2017. gada Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumus pilda Armands Krūze. Bet Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs ir Uģis Vidauskis.

Ušakova preses sekretāre Laila Ivāna portālam "Delfi" Zepa iesniegumu komentēja, sakot, ka dome pakāpeniski risina situācijas, kad kādas institūcijas vadītājs ir iecelts kā pienākumu izpildītājs.

Zeps lūdzis Tiesībsargam veidot likumdošanas iniciatīvas, nodrošinot labas pārvaldības principu pašvaldībā. Viens no risinājumiem varētu būt maksimālā termiņa noteikšana pienākumu izpildītāja statusam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!