Foto: LETA
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" valdes un frakcijas kopsēdē vienbalsīgi nolemts virzīt Baibu Broku kā tieslietu ministra amata kandidātu, portāls “Delfi” uzzināja apvienībā.

Broka ir TB/LNNK biedre, tieslietu ministra padomniece un Rīgas domes frakcijas vadītāja.

Nacionālā apvienība (NA) pirms šī lēmuma sazinājās ar Baibu Broku un aicināja viņu pieņemt piedāvājumu kļūt par NA virzīto kandidāti tieslietu ministres amatam.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš uzskata, ka Baibas Brokas izvēle ir likumsakarīga, jo viņa ir sevi pierādījusi gan kā profesionāla juriste, gan kā spēcīga līdere. "Baiba Broka ir kandidāte, kura spēs atrisināt tieslietu sistēmas problēmas un sakārtot savā pārziņā esošo nozari," teica Bērziņš.

NA valde nolēma, ka apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš vērsīsies pie premjerministra Valda Dombrovska ( V) ar aicinājumu tikties ar tieslietu ministra amata kandidāti Broku un paust savu nostāju.

"Tagad viss atkarīgs no koalīcijas partijām un konkrēti no premjerministra," valdes sēdes lēmumu komentēja Bērziņš.

Jau vēstīts, ka NA ietilpstošā partija "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK piektdien valdes sēdē pieņēma lēmumu izslēgt no partijas tieslietu ministru Jāni Bordānu. Valde uzskata, ka tieslietu ministra Bordāna faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK.

Ar tieslietu ministru Bordānu vairāku mēnešu garumā risinājušās sarunas par viņa turpmāko politisko darbību. NA pārstāvji vairākkārt uzsvēruši, ka Bordāna atrašanās biedrībā "Demokrātiskie patrioti", kas paziņojuši par jaunas partijas veidošanu, nav normāla situācija.

Politiķis arī atteicies dot solījumu, ka gaidāmajās
Saeimas
vēlēšanās nekandidēs no kāda cita politiskā spēka. Ņemot to vērā, TB/LNNK valde lēmusi par Bordāna izslēgšanu, portālu "Delfi" informēja partija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!